Bıı ;ır;ı.~tırma 'ir J O. 15 ve :20 dlizeylerinde yer fıstığı kiispcsi iı,-ercn rasynnl;ırın yumurtacı hıldıreınlard;ı cdnlı ağırlık.
vcm tliketımi. yıımurt;ı verimi. yemden yararlanma, yumurta kalitesi ı'c kuluçka sOIHlçlarlnd etkileriııı ineelemçk dm,ıı'ıy!<ı yapılmıştır. Araştırmada 34 hal'talık ya~ta toplam i20 adet japon bıldırcıııı (Colımıix co/ıımix .ili/wl/im) kullanılml~tll, .'\r;ıştırma lın
bin 30 adet bıldırcından meydana gelen i kontrol ve 3 deneme olmak lizere toplam 4 grup halinde ylirlitlilıııli~llir, !\ra~ıırıııa <)/1 gıııı
siirdliriilmiiştür. Rasyonlarda %20 diizeyine kadar yer fıstığı klispesının kullanılması, yumurta verimı (pdU)()1 L. yumurta bbuk bIınlığı (pdJ,OI I, yem tüketimi LT yeıııden yararlannı.! dcreeesini azaltmış buna kar~ııı. canlı ağırlık. yunııırta ;ığırlığı LT yunııırtCl iS
biılesı özelliklennden ak indeksı' sarı indeksi, haugh birimi ve sarı rengine etkisi olmClml)llr. Yer fLStlğl klLsıxsinın '/r~O dlil.eyıııe
bd;ır rasyonldrd katılması ile kulııçka randımanı (p
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2001 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2001Cilt: 48 Sayı: 01 |