BibTex RIS Kaynak Göster

Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Öz

Bu çalışmada, Bovine Herpesvirus Type 1 (BHV-1) enfeksiyonu Denizli (29), Muğla (26), Burdur (14), Uşak (83) ve Afyonkarahisar (986) illerindeki özel sütçü işletmelerde serolojik olarak araştırıldı. Kan serum örnekleri, Virus Nötralizasyon Test ile incelendi. Denizli ve Muğla örnekleri seronegatif olarak bulunurken, Burdur, Uşak ve Afyonkarahisar illerinde sırasıyla %7.1, %13.2 ve %19.2 oranlarında seropozitiflik tespit edildi. Toplamda ise 1.138 örneğin 201’i (%17.6) seropozitif olarak bulundu. Antikor titreleri düzenli dağılım göstermekle birlikte genel olarak değerler yüksek değildi. Belirlenen oranlar önceki bildirimlere göre çok yüksek bulunmadı. Eradikasyon açısından söz konusu olan güçlükler göz önüne alındığında, en azından sürü bazında enfeksiyonun kontrol altına alınması için özel işletmelere teknik destek verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar sözcükler: Ege Bölgesi, IBR, seroloji, sığır.

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Gür Bu kişi benim

Abuzer Acar Bu kişi benim

Ayşe Gençay Bu kişi benim

Mehmet Kale

Simay Yılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2016
Gönderilme Tarihi 24 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gür, S., Acar, A., Gençay, A., Kale, M., vd. (2016). Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).
AMA Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S. Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. Ağustos 2016;4(1).
Chicago Gür, Sibel, Abuzer Acar, Ayşe Gençay, Mehmet Kale, ve Simay Yılmaz. “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4, sy. 1 (Ağustos 2016).
EndNote Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S (01 Ağustos 2016) Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4 1
IEEE S. Gür, A. Acar, A. Gençay, M. Kale, ve S. Yılmaz, “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”, Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Gür, Sibel vd. “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4/1 (Ağustos 2016).
JAMA Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S. Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4.
MLA Gür, Sibel vd. “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S. Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4(1).