L.E. Mawdesley Thomas tarafından hazırlanmış olan bu yazı
doğrudan doğruya Veterinerlik öğrenimini yapan Kurumlara, Veteriner Fakültelerine hitap etmektedir. Bu nedenle, yazıyı Fakülte
dergisinde yayımlamayı ve Türkiye hakkında düşündüklerimizi
ayrı bir bölüm halinde buna ekl~meyi görev bildik.
BALIK YETtŞTtRtetLtGt 'VE VETERtNER MESLEOt '"
«Büyük göreve hazır olunuz»
L.E. Mawdesley - Thomas, M.B.B.S.
Giriş: Dünya nüfusunun, bölgesel farklarla, artış oranındaki
hızlanma karşısında, özellikle hayvani protein kaynaklannda durum kaygı yaratmakta, 2000 yılında, dünya çapında bir kıtlığın kaçınılmazlığı üzerinde durulmaktadır. Balık üreticiliği, kültür balıkçılığı bu durumun önlenebilmesi yolunda en önemli yeri tutmaktadır. Kültür balıkçılığı halen birçok memleketlerde başarıyla uygulanmaktadır. Bu ürün, Japonya'da protein üretimi (iç tüketim) kaygısının üstüne çıkarak, milli gelir kaynaklan arasında önemli bir
yer almış bulunmaktadır. Bu nedenle, modern biolojik metodlann
uygulanması önem kazanmış, genetikten faydalanılarak, hastalık-
.la,radayanıklı, yüksekverimIi balık tipletinin yetiştirilmesi yolları
aranınıştır. Elektrik enerjisinden faydalanılarak, lSı ayarlamasıyla,
balıklann süratle ge~mesi, kilo alması sağlanınıştıro
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1969 |
Published in Issue | Year 1969 |