Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1970, , 0 - 0, 01.01.1970
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001717

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR

Year 1970, , 0 - 0, 01.01.1970
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001717

Abstract

Halkımızn beslenmesinde hayvansal protein kaynaklarından süt
ve mamüııerinin önemi büyüktür. Bu grup besin maddeleri çeşitli
süt mamülleri halinde tüketilirler.
Peyniri er içinde, yurdumuzda, beyaz, kaşar, tulum ve mihciliç
peynirleri üretim ve tüketim bakımından başta gelen yerli peynil'
çeşitlerimizdir. Yerli peynil' çeşitlerimizin dışında yabancı tiplerde
peynil' imalatı sınırlı da olsa yıldan yıla gelişmektedir. Eritme peyniri
imalatı da yıldan yıla artmaktadır. Bu tip peynirlerin cazip ambalajı,
kolay taşınıp saklanabilmeleri ve küçük üniteler halinde olmaları
nedeniyle israf edilmeksizin tüketilme kolaylıkları ve nihayet hoşa
giden lezzet ve aromaları sebebiyle üretim ve tüketim devamlı bir
şekilde gelişme göstermektedir.
Mahallinde yaptığımız incelemelere göre, bir fikir vermek üzere,
İstanbulda Kars Kollektif Şirketi ve Bursada Sayaş gibi iki büyük
firmanın 1965 yılından bugüne kadar eritme peyniri üretimi aşağıya
çıkarılmıştır.

References

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

İlhan Özer

Publication Date January 1, 1970
Published in Issue Year 1970

Cite

APA Özer, İ. (1970). YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001717
AMA Özer İ. YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1970;17(03). doi:10.1501/Vetfak_0000001717
Chicago Özer, İlhan. “YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17, no. 03 (January 1970). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001717.
EndNote Özer İ (January 1, 1970) YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17 03
IEEE İ. Özer, “YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 17, no. 03, 1970, doi: 10.1501/Vetfak_0000001717.
ISNAD Özer, İlhan. “YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17/03 (January 1970). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001717.
JAMA Özer İ. YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1970;17. doi:10.1501/Vetfak_0000001717.
MLA Özer, İlhan. “YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 17, no. 03, 1970, doi:10.1501/Vetfak_0000001717.
Vancouver Özer İ. YERLİ ERİTME PEYNİRLERİNİN KİMYASAL BİLEŞİMİ VE BAKTERİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1970;17(03).