Bu araştırma Akdeniz bölgesinde yapılmakta olan Ho1ştayn (H) ve Güney
Anadolu Kırmızısı (GAK) meleziemesinde saf ve melez genotip gruplarının besi performansı, karkas özellikleri ve et verimİ yönlerinden durumlarını karşılaştırmalı olarak ortaya
koymak amacı ile düzenlenmiştir.
Araştırmanın materyalini H, GAK, H x GAK melezi Fı ve Gı gruplarından altışar
baş bir yaşlı erkek dana teşkil etmiştir. Araştırma 90 günlük besi, i5 günlük geçiş ve 45 günlük finiş dönemlerini kapsamış ve Ocak ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar olmak üzere
beş ay sürmüştür. Besi döneminde % LO ham proteinli rasyonun kaba yemini mısır silajı
ve saman, finiş döneminde % i5 ham proteinli rasyonun kaba yemini ise kuru ot ve saman
teşkil etmiştir.
Gruplar arasında beden ölçüleri yönünden önemli farklar (P
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1976 |
Published in Issue | Year 1976 |