Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1979, , 244 - 259, 01.01.1979
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE

Year 1979, , 244 - 259, 01.01.1979
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009

Abstract

Kültür balıkçılığı organizasyonun da önem ya~ıyan bazı noktalara kısacadeğinilecek olursa, bunlardan ilki ve önem taşıyanı alabalıkların yemlerne problemidir. Bu konuda alabalıkların ve gittikçe
önem kazanmakta olan sazan balıklarının yemlenmesi sırasında uyulması gereken noktalar üzerinde durulacaktır.
Alabalıkların yemlenmesi ile ilgili olarak belirtilecek olan konular aynı zamanda sazan yetiştiriciliği için de geçerlidir.
Modern anlamda alabalık beslenmesinde üç önemli faz bulunmaktadır:
1- Ekstensiffaz: Bu doğal bir yemlerne şeklidir. Gölün içindp. bulunan
~addeler ve bir takım göl artıkları bu tür yemlemeyi oluşturmaktadır.
Gölün iç yapısını ve mevcut besin durumunu önceden saptamak olanağı olmadığından bu tip yemlemede insanın doğrudan bir katkısı
bulunmamaktadır.

References

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

İbrahim Burgu

Publication Date January 1, 1979
Published in Issue Year 1979

Cite

APA Burgu, İ. (1979). BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26(03.04), 244-259. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009
AMA Burgu İ. BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1979;26(03.04):244-259. doi:10.1501/Vetfak_0000001009
Chicago Burgu, İbrahim. “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 26, no. 03.04 (January 1979): 244-59. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009.
EndNote Burgu İ (January 1, 1979) BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 26 03.04 244–259.
IEEE İ. Burgu, “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 26, no. 03.04, pp. 244–259, 1979, doi: 10.1501/Vetfak_0000001009.
ISNAD Burgu, İbrahim. “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 26/03.04 (January 1979), 244-259. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009.
JAMA Burgu İ. BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1979;26:244–259.
MLA Burgu, İbrahim. “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 03.04, 1979, pp. 244-59, doi:10.1501/Vetfak_0000001009.
Vancouver Burgu İ. BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1979;26(03.04):244-59.