Letter to Editor
BibTex RIS Cite
Year 1985, , 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340

Abstract

Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler

Year 1985, , 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340

Abstract

F'ermente sucuklar yapılarınd'a yüksek miktarda protein ve yağa
ilaveten tuz, şeker ve baharat gibi katkı maddelerini de ıçerirler. Ayrıca
uzun bir süre olgunlaştırılırlar. Olgunl~ma sırasında rutubet oranının
azalmasına bağlı olarak daha ıyi bir yapıya sahip olurlar. İşte tüm bu
nedenlerden ötürü, fermente sucuklar ('ldukça yüksek besleyici değere, belirgin hoş bir leaete ve iyı bir tekstüre sahiptirler.
Fermente sucuklarda istenilen lezzet, aroma, renk ve tekstürün olu~tu.
rulabilmesi, sucuk yapımında kullanılacak ham maddenin kalitesine,. katkı
maddelerinin, özellıkle baharatın çeşit ve niteliklerine,. pH değerinin a.~almasına,. ve olgunlaşma sırasında sucukların protein, yağ ve karbonhidratlarında oluşan biyokimyasal reaksiyonlara bağlıdır. Bu reaksiyonlar sucuk ham maddelerinde doğalolarak bulunanlar ile suwk mikr~rlarası/lln oluşturduğu enzimler tarafından oluştumlur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Metin Çınar

Publication Date January 1, 1985
Published in Issue Year 1985

Cite

APA Çınar, M. (1985). Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340
AMA Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1985;32(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000340
Chicago Çınar, Metin. “Olgunlaşma sırasında sucukların Besin öğelerindeki değişiklikler”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, no. 01 (January 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340.
EndNote Çınar M (January 1, 1985) Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 01
IEEE M. Çınar, “Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 32, no. 01, 1985, doi: 10.1501/Vetfak_0000000340.
ISNAD Çınar, Metin. “Olgunlaşma sırasında sucukların Besin öğelerindeki değişiklikler”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/01 (January 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340.
JAMA Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32. doi:10.1501/Vetfak_0000000340.
MLA Çınar, Metin. “Olgunlaşma sırasında sucukların Besin öğelerindeki değişiklikler”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 32, no. 01, 1985, doi:10.1501/Vetfak_0000000340.
Vancouver Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32(01).