Araştırma 2]°C ve 35°C sıcaklıktaki iki kümeste yürütülmüş, cücelik geni taşıyan (dwWL) ve taşımayan (DWWL) iki
Beyaz Leghorn hattı ile Goutlu (FG) ve Gout'suz (FN) iki Fayoumi
hattı tavıık kullanılmıştır.
Araştırma hoyunca heden sıcaklıi?ı. hematokl'it dei?er. plazma
total protein ve plazma total kolesterol düzeyleri üzerine yüksek
çevre sıcaklıi?ının etkisi incelenmiştir.
İncelemeler sonunda FN. FG. DWWL ve dwWL genotiplerinin
yerleştirildii?i ortamın sıcaklıi?ı 2/oC den 35°C ye çıktıi?ında yukardaki genotıp sırasına göre beden sıcaklığında +0.3, +0.1, O,
+0.6 oC lik, hematokrit değer için % olarak +0.4, -0.2, -0.4, -
2.8 lik, plasma total protein düzeyinde -0.4, -0.8, +0.4, -0.1
mg/IOOmllik ve plazma total kolesterolü düzeyinde -9.5, -16.4,
+37.8 ve-I2.8 mg/IOOml lik değişmeler gözlenmiştir.
Poyraz, Ö. (1991). YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 38(01.02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385
AMA
Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1991;38(01.02). doi:10.1501/Vetfak_0000001385
Chicago
Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38, no. 01.02 (January 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385.
EndNote
Poyraz Ö (January 1, 1991) YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 01.02
IEEE
Ö. Poyraz, “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 38, no. 01.02, 1991, doi: 10.1501/Vetfak_0000001385.
ISNAD
Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38/01.02 (January 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385.
JAMA
Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38. doi:10.1501/Vetfak_0000001385.
MLA
Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 38, no. 01.02, 1991, doi:10.1501/Vetfak_0000001385.
Vancouver
Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38(01.02).