BiL makalede, )lcm ve )'em hammaddelerinde bulunan genellikle
organik )iapıdakiçeşitli olumsıe.luk faktörleri ve bunların hayvanlara yönelik
etkileri incelendi. Yem veyem hammaddelerinde bulunan çeşitli olumsuzluk faktörleri bunların doğalolarak yapılarında bulunabilecekleri gibi, hazırlanmaları
veya işlenmeleri sırasında olu,ıabilirler vrya çevre kirliliğinin bir sonucu da olabilirler. Buna göre, yem ue yem hammaddelerinde karşılaşılan ve hayvanların
gelişmesi veya yemlerin değerlendirilmesini bozabilen olumsuzluk faktörleri
başlıca siyanogenetik gliko::.idler, fenolik bileşikler, nitrat ve nitritter, alkaloidler, vitaminierin kullanımı veya etkinliğini ve proteinlerin sindirimini bozabilen maddeler, pestisidler ve endüstriyel maddeler gibi fcvre kirletici/eri, yem ve .yem
hammaddelerinin hazırlanması ve üretimi tekniklerinden ileri gelen sakmUllar,
yemlere kati/an ha<.ı maddela ve mikatoksinler şeklinde .wıı[landırılabil irler.
Kaya, S. (1993). Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40(04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543
AMA
Kaya S. Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1993;40(04). doi:10.1501/Vetfak_0000001543
Chicago
Kaya, Sezai. “Yem Ve Yem Hammaddelerinde Bulunan Olumsuzluk faktörleri Ve Hayvanlara yönelik Etkileri: 1: Organik Nitelikli Olumsuzluk faktörleri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40, no. 04 (January 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543.
EndNote
Kaya S (January 1, 1993) Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 04
IEEE
S. Kaya, “Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 40, no. 04, 1993, doi: 10.1501/Vetfak_0000001543.
ISNAD
Kaya, Sezai. “Yem Ve Yem Hammaddelerinde Bulunan Olumsuzluk faktörleri Ve Hayvanlara yönelik Etkileri: 1: Organik Nitelikli Olumsuzluk faktörleri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40/04 (January 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543.
JAMA
Kaya S. Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40. doi:10.1501/Vetfak_0000001543.
MLA
Kaya, Sezai. “Yem Ve Yem Hammaddelerinde Bulunan Olumsuzluk faktörleri Ve Hayvanlara yönelik Etkileri: 1: Organik Nitelikli Olumsuzluk faktörleri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 40, no. 04, 1993, doi:10.1501/Vetfak_0000001543.
Vancouver
Kaya S. Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40(04).