Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1997, , 0 - 0, 01.01.1997
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Year 1997, , 0 - 0, 01.01.1997
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659

Abstract

Bu çalışma, Van ve yöresinde üretilen ve piyasada ambalajsız
olarak satışa sunulan çökeleklerin kalitesini belirlemek amacıyla yapıldı.
. Çalışmada materyalolarak toplam 25 adet çökelek numunesi kullanıldı. Numuneler mikrobiyolojik (aeroh mezofıl genel canlı, kahform, maya ve kül), kimyasal- fiziksel (rutubet, kurumadde, yağ, yağsız
kurumadde, protein, kül, su aktivitesi, asidite, pH) ve duyusal yönlerden
incelendi.
Çökelek numunelerinin mikrobiyolojik analizleri sonucunda ortalama
aerob mezofil genel canlı sayısı 9.8xı06 kob/g, koliform grubu mikroorganizma
sayısı

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Sema Ağaoğlu

Publication Date January 1, 1997
Published in Issue Year 1997

Cite

APA Ağaoğlu, S. (1997). VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 44(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659
AMA Ağaoğlu S. VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1997;44(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000659
Chicago Ağaoğlu, Sema. “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 44, no. 01 (January 1997). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659.
EndNote Ağaoğlu S (January 1, 1997) VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 44 01
IEEE S. Ağaoğlu, “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 44, no. 01, 1997, doi: 10.1501/Vetfak_0000000659.
ISNAD Ağaoğlu, Sema. “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 44/01 (January 1997). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659.
JAMA Ağaoğlu S. VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1997;44. doi:10.1501/Vetfak_0000000659.
MLA Ağaoğlu, Sema. “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 44, no. 01, 1997, doi:10.1501/Vetfak_0000000659.
Vancouver Ağaoğlu S. VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1997;44(01).