Araştırma Hisex Brown ırkı ticari yumurtacı melez tavukların yumurta sanıarında
kolesterol değerlerinin belirlenmesi amacıyla yapıldı,
Çalışmada 57 haftalık yumurtacı tavukların yumurta/arı kullanıldı, Toplam 30 adet yumurta 5
dakika kaynattldıktan sonra sarıları ayrı/dı. Her bir yumurta sarısından birer gram tartıldıktan sonra
homojenize edildi ve özütleri çıkarıldı. Bu özütlerin kolorimetrik ve enzimatik yöntemle kolesterol
değerleri belirlendi.
Kolorimetrik yöntemle ölçülen yumurta sarısının kolesterol değeri (16.51 :t 2,54 mg/g),
enzimatik yöntemle ölçülen kolesterol değerinden (14,64 :t 2.92 mg) biraz yüksek bulundu (p
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1998 |
Published in Issue | Year 1998 |