Bundan evvelki çalışmamızda (*) medeni bir ailenin, günlük ka- lancının 60-65 ini hayvanlardan elde edilen gıdalara verdiğini ve yurdumuzda ‘ kasaplık hayvanlarm et verimleri üzerinde çalışmalar yapılmadığım bildirerek, bu konuda faideli olabilmek gayesiyle araş tırma yapmağı'uygun bulmuştuk.
(*) Veteriner Fakültesi Dergisi Cilt: VI. No. 1-2.
Karaciğer, böbrek, dalak, kalp, beyin, barsak ve işkembe gibi gün lük diyetlerde ve gıda sanayiinde rol oymyan içorganlarm verimleri üzerinde yapılan bu araştırmamn da bir boşluğu dolduracağı ümidin deyiz.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1959 |
Published in Issue | Year 1959Volume: 6 Issue: 01.02 |