Çalışmanın Gayesi : Bu çalışma; asiditesinin tayini için laboratu- rara gönderilen tereyağı nümunelerinin analiz müddetleri «Birkaç saat» :aıfmda kalitelerini düşürecek şekilde asiditelerinin «1 derece» arttığı lususundaki hukukî bir iddiayı tahkik ihtiyacından doğmuştur.
Tereyağın Asiditesi Hakkında : İkinci Dünya Harbinden evvel
Amerika Birleşik Devletlerinde istihsal edilen sütün takriben % 4O’ı ereyağcılıkta kullamimıştır (4).
Bu nisbet 1943 yılında % 3Te düşmüş olmakla beraber yine de İmerika Birleşik Devletlerinde, diğer süt mamûlleri için sarf edilen süt lisbetlerinin teker teker her birinden yüksektir (4).
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1961 |
Published in Issue | Year 1961Volume: 8 Issue: 03 |