Şimdiye kadar sucukların bakteriyolojosi üzerinde muhtelif araştırmalar yapılmıştır. Bakteriyolojik muayenelerin sonuçlarının değişik oluşu çeşitli tefsirlere yoİ açmıştır. Bu sebepten dolayı sucuk ve salamların mikrop
filorasını bir kere daha ele alarak sucukta mikrop filorasını -bakteri nevilerini- tespit etmeyi uygun gördük. Organoleptik muayenelerle bakteri nev'i
ve ıl'iktarının sucu k yc. salarnların lezzet ve aroması üzerindeki tesirini, PH
derecesinin oynayabilcccği rolü araştırdık.
Sucu k ve salamlarda tespit edilen baktcri nevileri ve orijinleri gıda kontrol ve hijiyeni bakımından önem taşırlar. Memleketimizde yapılan sucuklar
çiğ olarak piyasaya arzedildiğinden gıda hijiyenine düşen vazife daha da önem
kazanmaktadır. Çiğ sucukların ihtiva ettiklcri bakteri nevileri üzerinde çalışmalar yapmış olan müellifler bu tip sucuklarda gram pozitif bir bakteri filorasının mcvcut olduğunu belirtiyorlar.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1964 |
Published in Issue | Year 1964Volume: 11 Issue: 01.02 |