Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1969, Volume: 16 Issue: 03, 0 - 0, 01.01.1969
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER

Year 1969, Volume: 16 Issue: 03, 0 - 0, 01.01.1969
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820

Abstract

Yalancı Veba (Newcastle), kanatlı hayvanların çok öldürücü sey~
reden viral bir hastalığıdır. Tavuk yeti~tiren yabancı ülkelerde ve yurmuzda zaman zam:l.fi büyük epidemilere sebep olmu~tur (8). Hastalığı
önlemek ve ekonomik zararlarını en dü~ük limidere indirmek için,
yumurtadan a~ı hazırlamı. yolları aranmı~tır. Bu gaye için, embryolu yumurtaların allantois-am'lion keselerinde üretilen Newcastle
virusları, canlı (9,21) veya muhtelif maddelerle, formalinle (20,29),
beta-Propiolactone'la (28,30), veya kristal violet'le (23,24) inaktive edilerek kullanılmı~tır. Hem canlı ve hem de inaktive edjlmi~ virusların
bağı~ıklık dfğerleri üzerinde çok çalı~ılmı~ olup, bunlardan inaktive
edilenlerin pratikte pck fazla tavsiyeye ~ayan olmadıkları ve iyi bir
immunite vermedikleri tesbit edilm;~tir( 15)'

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Hasan Başkaya

Publication Date January 1, 1969
Published in Issue Year 1969Volume: 16 Issue: 03

Cite

APA Başkaya, H. (1969). NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820
AMA Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1969;16(03). doi:10.1501/Vetfak_0000001820
Chicago Başkaya, Hasan. “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16, no. 03 (January 1969). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820.
EndNote Başkaya H (January 1, 1969) NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 03
IEEE H. Başkaya, “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 16, no. 03, 1969, doi: 10.1501/Vetfak_0000001820.
ISNAD Başkaya, Hasan. “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16/03 (January 1969). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820.
JAMA Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1969;16. doi:10.1501/Vetfak_0000001820.
MLA Başkaya, Hasan. “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 16, no. 03, 1969, doi:10.1501/Vetfak_0000001820.
Vancouver Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1969;16(03).