Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1970, Volume: 17 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1970
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ

Year 1970, Volume: 17 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1970
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728

Abstract

Tavuğun hayvan ckonomisindcki önemli yeri dolayısiyle beslenmesinde çe~itli yönlerin incelenmesi de önemlidir. Renner (23),
"yağ absorpsiyonunun anatomik yerinin, absorpsiyon mekanizmasını incelemede önemi büyüktür" diyor. Tavuğun besininde yağın mevcudiyeti, besinden istifade kabiliyetini arttırmaktadır (29). Civcivlere yağ ilave edilmi~ ve edilmemi~ besin verilerek yedikleri yem mıktarı incelenmi~, yağ ilave edildiği takdirde iki misli fazla yem yedikleri
tesbit edilmi~tir (29). Hayvan yağlarının kanatlıların yemlerine ilavesi, civcivlerin yemden yararlanmasını artırıyor (26, 25, 33). İnsan
gıdası olarak yemeğe elveri~li olmayan hayvan yağları civcivlerin yemlerine ilave edildiğinde, yemden istifade daha iyi bir duruma gelmi~-
tir (29). Bunun tavuk beslenmesindeki ekonomik rolü küçümsenemez.
Ayrıca 'yeme yağ ilavesi, vücut ağırlığını ve protein depolanmasını
artırmaktadır (22). Tavuklar enerji ihtiyaçlarının büyük bir kısmını
yağdan temin edebilme kabiliyetine maliktirler

References

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

A. Noyan

Publication Date January 1, 1970
Published in Issue Year 1970Volume: 17 Issue: 02

Cite

APA Noyan, A. (1970). TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728
AMA Noyan A. TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1970;17(02). doi:10.1501/Vetfak_0000001728
Chicago Noyan, A. “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17, no. 02 (January 1970). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728.
EndNote Noyan A (January 1, 1970) TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17 02
IEEE A. Noyan, “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 17, no. 02, 1970, doi: 10.1501/Vetfak_0000001728.
ISNAD Noyan, A. “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17/02 (January 1970). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728.
JAMA Noyan A. TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1970;17. doi:10.1501/Vetfak_0000001728.
MLA Noyan, A. “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 17, no. 02, 1970, doi:10.1501/Vetfak_0000001728.
Vancouver Noyan A. TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1970;17(02).