Abant alabalığı'nın (Salmo trutta abanticus) s ıcak yaz gününde, naylon torbalar içine, oksijen verilerek 17 saat süren transportu, zayiat vermeden ba şarıyla sonuçlanmış tır. Kültüre adaptasyon çal ışması yapılan Abant alas ı , 4 ay tabii, 12 sunni beslenme sonucu, 16 ay da ortalama 18,5 cm uzunluk 70 gr a ğırlık kazanmıştır. Ilk kültüre al ıştırılması
nedeniyle Abant alabal ığı'nı n, uygulama süresince geli şmesi birçok menfi faktöre ra ğmen
başarılı olmuştur. Yapılan çal ışmayla aynı zamanda kültür bal ı kçılığının halka tan ı tı lması
sağlanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1972 |
Published in Issue | Year 1972Volume: 19 Issue: 01.02 |