Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1980, Volume: 27 Issue: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*

Year 1980, Volume: 27 Issue: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846

Abstract

Araştırma, salamura beyaz peynir olgunlaşmasında starter kullanılmasının etkisini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır.
Lalahan Zootekni Araçtırma Enstitüsü inekleTinden elde edilen sabah sütleri çilI olarak, pastö'rize edilerek (63 oc de 3° dakika) ve pastiirize sü/e s/arter
ilave edilerek (Streptococcus cremorü % 95-98, Streptococcus lactis % 2-5)
üç ayrı tip, örnek peynir yapımında kullanılmış ve bu işlemler dört mevsim tekrarlanmıştır.
Her peynir tipi o-go ncı günler araSlılda ı5 er gün arayla denemeye alınmıştır:
Başta serbest leucine olmak üzere, serbest phenylalanine, serbest mginine;
ikinci planda serbest isoleucine ve serbest methionine'nin olgunlaşma sürecine
bağlı olarak en fazıa çilsüt peynirleriyle, starterli peynirlerde açığa çıktıkları,
pastö'rize süt peynirlerinde ise bu serbest amino asit/erin sınırlı düzeyde kaldıkları saptanmıştır.
Olgunlaşma sürecinde serbest amin o, asit miktarlarında şekillenen değişiklikler dikkate alındığında, pastö"rize süt peynirlerinin yeterince olgıınlaşamadıkları ve bu' nedenle de pastörize sütle yapılan salamura beyaz peynirlerde starter
kullanma zorunluluğu ortaya çıkmaktadır

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Şerif Kaymaz

Publication Date January 1, 1980
Published in Issue Year 1980Volume: 27 Issue: 03.04

Cite

APA Kaymaz, Ş. (1980). İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 27(03.04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846
AMA Kaymaz Ş. İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1980;27(03.04). doi:10.1501/Vetfak_0000000846
Chicago Kaymaz, Şerif. “İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27, no. 03.04 (January 1980). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846.
EndNote Kaymaz Ş (January 1, 1980) İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 03.04
IEEE Ş. Kaymaz, “İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 27, no. 03.04, 1980, doi: 10.1501/Vetfak_0000000846.
ISNAD Kaymaz, Şerif. “İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27/03.04 (January 1980). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846.
JAMA Kaymaz Ş. İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980;27. doi:10.1501/Vetfak_0000000846.
MLA Kaymaz, Şerif. “İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 27, no. 03.04, 1980, doi:10.1501/Vetfak_0000000846.
Vancouver Kaymaz Ş. İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980;27(03.04).