Research Article
BibTex RIS Cite

HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER

Year 1985, Volume: 32 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963

Abstract

Mikroorganizmalar için bir çok inhibitör, hayvansal ürünlerde
doğalolarak mevcuttur. lnhibitö"rler hücre, hücre duvarı vqa hücre membranıarı
üzerine etki ederek, enzim sistemlerine ve hücrenin genetik mekanizmasına zarar
vererek vtya önemli besin unsurlarını bağlayarak mikroorganizmaları etkiler.
Yumurta akındaki en önemli inhibitör lizo;:,imdir. Konalbumin gram
negatif bakterilerin başlıca inhibitö"rüdür. Sütteki inhibitiMerin bir kısmı
antibiyotikler, bakteriyel viruslar (bakteriofajlar) ve çeşitli doğal inhibitö'rlerdir.
Hayvansal dokularda mikroorganizmalar için çeşitli inhibitö"rler vardır. Lizozim, polipeptidler, poliamino asit/er ve antimikrobiyel serbest )'ağ asitleri
hayvansal ürünlerde bulunabilir.
İnhibitörlerin çoğu, yumurta akı, süt ve çeşitli hayvansal dokularda bulunmaktadır.

References

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Year 1985, Volume: 32 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Suzan Yalçın

Publication Date January 1, 1985
Published in Issue Year 1985Volume: 32 Issue: 02

Cite

APA Yalçın, S. (1985). HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963
AMA Yalçın S. HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1985;32(02). doi:10.1501/Vetfak_0000000963
Chicago Yalçın, Suzan. “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, no. 02 (January 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963.
EndNote Yalçın S (January 1, 1985) HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 02
IEEE S. Yalçın, “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 32, no. 02, 1985, doi: 10.1501/Vetfak_0000000963.
ISNAD Yalçın, Suzan. “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/02 (January 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963.
JAMA Yalçın S. HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32. doi:10.1501/Vetfak_0000000963.
MLA Yalçın, Suzan. “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 32, no. 02, 1985, doi:10.1501/Vetfak_0000000963.
Vancouver Yalçın S. HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32(02).