: Bu araştırma etlerin ürünlerine işlenmeden ve işlendikten
sonra türlerine göre izolelektrik fokuslama yöntemiyle ayırımlarmda
kürleme ve ısı işlemlerinin olası etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla sığır, domuz ve koyun türlerine ait et/erin her birisinden sırasıyla; saf çiğ .. saf pişirilmiş .. kürlenmiş .. ve kürlenmiş-pişirilmiş olmak üzere numuneler haZlrlanmıştır. Sonra guanidine hydrochloride ile elde edilen numune ekstrakları adenylate kinase enzimini
tesbit etmek için agarose gelde izoelektrik fokuslama yöntemine uygulanmışlardır.
İzoelektrik fokuslama sonucunda her numune kolaylTkla görülebilecek koyuluk ve büyüklükte adanylate kinase lekesi vermiştir. Gerek
aynı türe, gerekse farklı tür/ere ait numunelerden elde edilen adenylate
kinase enzimi leke kaltplan arasmda çok az bir fark saptanmıştır.
Yall1lz koyun numunelerinden elde edilen adenylate kinase enzimlerinin
diğer örneklerden elde edilenlerden biraz yüksek izoelektrik noktaya
sahip oldukları gözlemlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, bu deneysel
koşullarda kürleme ve ısı işlemleri, ürünlere işlenen bu etlerin tür/erine
göre aymedilmelerine ö'nemli derecede etkilememiştir.
Dinçer, B. (1987). THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 34(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071
AMA
Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1987;34(01). doi:10.1501/Vetfak_0000001071
Chicago
Dinçer, Burhan. “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34, no. 01 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071.
EndNote
Dinçer B (January 1, 1987) THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 01
IEEE
B. Dinçer, “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 34, no. 01, 1987, doi: 10.1501/Vetfak_0000001071.
ISNAD
Dinçer, Burhan. “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34/01 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001071.
JAMA
Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34. doi:10.1501/Vetfak_0000001071.
MLA
Dinçer, Burhan. “THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 34, no. 01, 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001071.
Vancouver
Dinçer B. THE EFFECTS OF CURING AND COOKING ON THE DlFFERENTIATION OF SPECIES ORIGIN OF MEAT PRODUCTS BY ISOELECTRIC FOCUSING. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34(01).