Research Article
BibTex RIS Cite
Year 1987, Volume: 34 Issue: 01, 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001062

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL

Year 1987, Volume: 34 Issue: 01, 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001062

Abstract

Bu çalışma yumurta sal'lsmdaki kolesterol miktarını belirlemek ve farklı tavuk ve bıldırcm ırklarmm yumurtalarmı kolesterol
miktarı yönünden karşrlaştırmak amacıyla Japonya'da National Institute of Animal Industry'de yürütülmüştür.
Çalışmada enstitünün araştırma çiftliğinde bulunan Normal White
Leghorn (WLDW), Cüce White Leghorn (WLdw), Gut'lu Fayoumi
(FG), Gut olmayan Fayoumi (FN), Babcock (R), Araucana (A)
ırk tavuklar ve Renkli (CQ) ve Albino (AQ) bıldırcmlardan toplam
80 yumurta kul/am/mıştır.
Değerler Wet Yolk Extraction metodu ve Gaz Kromatografi yoluyla elde edilmiş ve veriler standard istatistik tekniklerle analiz edilmiştir.
Ortalama kolesterol değerleri (mg) sırasıyla WLDW, WLdw,
FG, FN, B, A, CQ ve AQ için 12.65, 11.40, 13.09, 12.09, 12.43, 13.26,
13.68 ve 12.61 olarak bulunmuştur. Tavuklar arası (P

References

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Öznur Poyraz

Publication Date January 1, 1987
Published in Issue Year 1987Volume: 34 Issue: 01

Cite

APA Poyraz, Ö. (1987). EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 34(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001062
AMA Poyraz Ö. EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1987;34(01). doi:10.1501/Vetfak_0000001062
Chicago Poyraz, Öznur. “EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34, no. 01 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001062.
EndNote Poyraz Ö (January 1, 1987) EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 01
IEEE Ö. Poyraz, “EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 34, no. 01, 1987, doi: 10.1501/Vetfak_0000001062.
ISNAD Poyraz, Öznur. “EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34/01 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001062.
JAMA Poyraz Ö. EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34. doi:10.1501/Vetfak_0000001062.
MLA Poyraz, Öznur. “EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 34, no. 01, 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001062.
Vancouver Poyraz Ö. EGG YOLK CHOLESTEROL LEVELS IN CHICKEN AND JAPANESE OUAIL. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34(01).