Research Article
BibTex RIS Cite

ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER

Year 1987, Volume: 34 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1987

Abstract

Bu çalışmada bir yaşlı on erkek toklu kul/amldı. Rompun 0.44
mg! kg dozda kas içi u)'gıılandı. Klinik bulgular ı:e hematoloJik değişiklikler
gözlendi. Rompun uygulaması, enjeks~yondan <).4 dakika sonra başlayan ve )'aklaşık 55 dakika süren £ı'i bir sedasyon oluşturdu. Klinik olarak sal;'a akışı,
timpani, pupilla refleksinin kayholması ı,epenisin relakzasyonu gözlendi. Beden
ısısı, nabız ve solunum sayısında geçici düşüş meydana geldi. Değerler 24 saat
sonra normal düzeye ulaştı. Total erirosit ve /iikosit sayısı, !ıemoglohin içeriği
ve hematokl'it değer sedasyon süresince düşüş gösterdi ve 24. saatte belirlenen değerler enjeksiyon öncesi dÜ,çC)'e)'akındı. Başlangıçta lenfosit oranı .yükselerken,
nötrofil ve edıııfil oranları azaldı. Enjeksi.J'011dansonraki 24. saatte bu delerler .J'aklaşık olarak enjeksi.J'on ö'ncesi d(~erler kadardı. Kan üre deleri rompun
enJeksiyonıından sonra .J'ükseldi ve daha sonra azaldı.
Sonuç olarak, rompım erkek toklularda bir saatlik sedas)'on, anajezi, kas
relakzasyonu ve ba:o !ıematolojik de,ğişiIJiklere neden olmakta ı'e bu de,i!,işiklikler 24 saat sürmektedir

References

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Year 1987, Volume: 34 Issue: 02, 0 - 0, 01.01.1987

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Arif Kurtdede

Publication Date January 1, 1987
Published in Issue Year 1987Volume: 34 Issue: 02

Cite

APA Kurtdede, A. (1987). ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 34(02).
AMA Kurtdede A. ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1987;34(02).
Chicago Kurtdede, Arif. “ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34, no. 02 (January 1987).
EndNote Kurtdede A (January 1, 1987) ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34 02
IEEE A. Kurtdede, “ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 34, no. 02, 1987.
ISNAD Kurtdede, Arif. “ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 34/02 (January 1987).
JAMA Kurtdede A. ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34..
MLA Kurtdede, Arif. “ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 34, no. 02, 1987.
Vancouver Kurtdede A. ROMPUN iXYLAZİNE HYDROCHLORİDE) ENJEKSİYONUNUN KOYUNLARDA MEYDANA GETİRDİGİ KLİNİK VE HEM:<:.TOLOJİKDEGİşİKLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;34(02).