Research Article
BibTex RIS Cite

YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER

Year 1991, Volume: 38 Issue: 01.02, 0 - 0, 01.01.1991
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385

Abstract

Araştırma 2]°C ve 35°C sıcaklıktaki iki kümeste yürütülmüş, cücelik geni taşıyan (dwWL) ve taşımayan (DWWL) iki
Beyaz Leghorn hattı ile Goutlu (FG) ve Gout'suz (FN) iki Fayoumi
hattı tavıık kullanılmıştır.
Araştırma hoyunca heden sıcaklıi?ı. hematokl'it dei?er. plazma
total protein ve plazma total kolesterol düzeyleri üzerine yüksek
çevre sıcaklıi?ının etkisi incelenmiştir.
İncelemeler sonunda FN. FG. DWWL ve dwWL genotiplerinin
yerleştirildii?i ortamın sıcaklıi?ı 2/oC den 35°C ye çıktıi?ında yukardaki genotıp sırasına göre beden sıcaklığında +0.3, +0.1, O,
+0.6 oC lik, hematokrit değer için % olarak +0.4, -0.2, -0.4, -
2.8 lik, plasma total protein düzeyinde -0.4, -0.8, +0.4, -0.1
mg/IOOmllik ve plazma total kolesterolü düzeyinde -9.5, -16.4,
+37.8 ve-I2.8 mg/IOOml lik değişmeler gözlenmiştir.

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Year 1991, Volume: 38 Issue: 01.02, 0 - 0, 01.01.1991
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Veterinary Surgery
Journal Section Research Article
Authors

Öznur Poyraz

Publication Date January 1, 1991
Published in Issue Year 1991Volume: 38 Issue: 01.02

Cite

APA Poyraz, Ö. (1991). YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 38(01.02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385
AMA Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1991;38(01.02). doi:10.1501/Vetfak_0000001385
Chicago Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38, no. 01.02 (January 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385.
EndNote Poyraz Ö (January 1, 1991) YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 01.02
IEEE Ö. Poyraz, “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 38, no. 01.02, 1991, doi: 10.1501/Vetfak_0000001385.
ISNAD Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38/01.02 (January 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385.
JAMA Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38. doi:10.1501/Vetfak_0000001385.
MLA Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 38, no. 01.02, 1991, doi:10.1501/Vetfak_0000001385.
Vancouver Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38(01.02).