Araştırma 2]°C ve 35°C sıcaklıktaki iki kümeste yürütülmüş, cücelik geni taşıyan (dwWL) ve taşımayan (DWWL) iki
Beyaz Leghorn hattı ile Goutlu (FG) ve Gout'suz (FN) iki Fayoumi
hattı tavıık kullanılmıştır.
Araştırma hoyunca heden sıcaklıi?ı. hematokl'it dei?er. plazma
total protein ve plazma total kolesterol düzeyleri üzerine yüksek
çevre sıcaklıi?ının etkisi incelenmiştir.
İncelemeler sonunda FN. FG. DWWL ve dwWL genotiplerinin
yerleştirildii?i ortamın sıcaklıi?ı 2/oC den 35°C ye çıktıi?ında yukardaki genotıp sırasına göre beden sıcaklığında +0.3, +0.1, O,
+0.6 oC lik, hematokrit değer için % olarak +0.4, -0.2, -0.4, -
2.8 lik, plasma total protein düzeyinde -0.4, -0.8, +0.4, -0.1
mg/IOOmllik ve plazma total kolesterolü düzeyinde -9.5, -16.4,
+37.8 ve-I2.8 mg/IOOml lik değişmeler gözlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1991 |
Published in Issue | Year 1991Volume: 38 Issue: 01.02 |
Bibtex | @research article { auvfd845810, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara University}, year = {1991}, volume = {38}, number = {01.02}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001385}, title = {YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER}, key = {cite}, author = {Poyraz, Öznur} } |
APA | Poyraz, Ö. (1991). YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 38 (01.02) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001385 |
MLA | Poyraz, Ö. "YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 (1991 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/en/pub/issue/59947/845810> |
Chicago | Poyraz, Ö. "YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 (1991 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER AU - ÖznurPoyraz Y1 - 1991 PY - 1991 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001385 DO - 10.1501/Vetfak_0000001385 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 38 IS - 01.02 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001385 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER %A Öznur Poyraz %T YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER %D 1991 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 38 %N 01.02 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001385 %U 10.1501/Vetfak_0000001385 |
ISNAD | Poyraz, Öznur . "YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 / 01.02 (January 1991): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385 |
AMA | Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991; 38(01.02): 0-0. |
Vancouver | Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1991; 38(01.02): 0-0. |
IEEE | Ö. Poyraz , "YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 38, no. 01.02, pp. 0-0, Jan. 1991, doi:10.1501/Vetfak_0000001385 |