Bl')'a:: p~yniJ'de vakumla ambalajlamaımı olgl/nlaşma süresi
ve pC)'nir kalitesi iizeıindeki etkilerini incelemek amacı ile ele all1lan bu çalışmada kuru madde ve tuz mikları sabiı tutularak poliemid torbalarda "akumla
ambalajlanmış olarak <'egeleneksel jiintemle tenekeler içersinde % 6 lık salamurada 60 gün olgunlaştırılan f)0'nirlerin kim:J'asal ve oı:f;anolrptik kalite
nitelikleri incelendi.
Standardize edilmiş inek sütü (G = 43, K.~1..- % 45, Y i KM -
, .
% 40, R ---' 6.25) ile )'apılan bc;'a,c pr:..mirler, tu.clama işlemlini takiben
20°C de asitl(if,i % 1. S LA'c ulaşıııcaya kadarki ÖLL olgunlaşmadan sonra
I)oliemid torbalarda vakunılenmış halde ı'e tenekelerde % 6 lık salamllra
içersinde olmak ü::.ere iki ayrı şekilde olgunlaştmldı.
Olgunla.yma süresi içersinde pe)'1ıirlerdc asitlik, kuru madde miktan,
kuıu maddede )'a,~ oranı ue tuz miktarı ile organolep!ik değerlendirmeler )'apzldı.
10nca bu süre içersinde pC)'nirlrrde mikrobi.J'olojik )önden katiform bakterilcr
ile maya ı'e küf sayıları incelendi.
Olgunlaşma süresi içersinde titre edilebilir asitliğin vakumla paketlenmiş bC)'az pC;'llirlerde, salamuı'a içersinde olgunlaştmlan beyaz peyniriere
nazaran daha )'üksek sev~vede bir s'!J'ir gösterdi,~i ve olgunlaşmanın 60. gününde vakllmla paketlenmiş peyıirterde % 2. 4B LA iken, salamurada olgunlaştınlan I)eyniılerde % 2.29 LA OldU/J,11saptandı.
Vakumla ambalajlanmış beyaz pl')'nir iJmeklerinde kuru madde miktarı,
olgunlaşma süresi içersinde ortalama % 45. 3 oranında sabit kalmasına
karşın tenekelerde saıflmura içeninde olgunlaştırılan pf):n.irlerde kuru madde
miktarının % 14.9 dan % 4G. 9'il )'üksddiği saptandı. B/mun S01lUC olarak da tenekelerde olgunlaştırılan IJ~)'1lirlerdekuru maddedeki yağ oram
ortalama % 40 tan % 38.5' e düştüğü gö>:.lend
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993Volume: 40 Issue: 03 |
Bibtex | @research article { auvfd849108, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara University}, year = {1993}, volume = {40}, number = {03}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001501}, title = {Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri}, key = {cite}, author = {Akgün, Sadi} } |
APA | Akgün, S. (1993). Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 40 (03) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001501 |
MLA | Akgün, S. "Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 (1993 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/en/pub/issue/59953/849108> |
Chicago | Akgün, S. "Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 (1993 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri AU - SadiAkgün Y1 - 1993 PY - 1993 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001501 DO - 10.1501/Vetfak_0000001501 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 40 IS - 03 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001501 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001501 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri %A Sadi Akgün %T Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri %D 1993 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 40 %N 03 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001501 %U 10.1501/Vetfak_0000001501 |
ISNAD | Akgün, Sadi . "Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 / 03 (January 1993): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001501 |
AMA | Akgün S. Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993; 40(03): 0-0. |
Vancouver | Akgün S. Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1993; 40(03): 0-0. |
IEEE | S. Akgün , "Beyaz peynirlerde vakumla ambalajlamanın olgunlaşma süresi üzerine etkileri", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 40, no. 03, pp. 0-0, Jan. 1993, doi:10.1501/Vetfak_0000001501 |