Bu çalışmada, tavuk yemi örnekLerindekijurazoLid011 düzeyLeri tesbit
ediLdi. Bunun için /Ol tavuk yemi (24 etLik civciv yemi, 40 piliç geliştirme yemi,
25 yumurta tavuğu yemi ve 12 damızLık tavuk yemi) anaLiz edildi. FurazoLidon
düzeyLeri ppm oLarak şu şekilde saptandı; etlik civciv yemLerinde 24.33 /0.08,
piLiç geliştirme yemLerinde 45.76 30.01, yumurta tavuğu yemLerinde
17.28 11.42 ve damdık tavuk yemLerinde 20.0 5.57. Sonuç oLarak tavuk yemLerindeki jurazolidon düzeyLerinin tavukLarın sağLığını oLumsuz yönde etkiLeyecek düzeyde oLmadığı, fakat yumurta tavuğu yemLerinde buLunan düzeyin, yumurtada kalıntı bırakabilecek oranda oLduğu saptanmı,çtır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1995 |
Published in Issue | Year 1995Volume: 42 Issue: 04 |