Bu çalışma, kürlenmiş bir et ürünü olan pastırmadan izole
edilen laktobasillerin bazı biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerini saptamak
amacıyla yapıldı. Bu kapsamda pastırma mikroflorasından izole edilen toplam
94 laktobasil suşundan, 66 'sının (% 70.2) homofermentatij, 28 'inin (% 29.7)
ise heterofermentatif özellikte olduğu saptandı. Izole edilen laktobasille'rden;
40 'ı (% 42.5) L. sake, 9 'u (% 9.5) L. carnis, 8 'i (% 8.5) L. curvatus, 8 'i (8.5)
L. divergens, 7 'si (% 7.4) L. Alimentarius, 6 'sı (% 6.3) L. casei spp.
rhamnosus, 6 'sı (% 6.3) L. conjUsus, 5 'i (% 5.3) L. plantarum ve 5 'i de L.
viridescens olarak identifiye edildi.
Sonuç olarak incelenen pastırmalarda, homofermentatif laktobasillerin
dominant mikroflorayı oluşturduğu ve bunlar içerisinde L. sake 'nin en yüksek
düzeyde temsil edildiği, diğer taraftan heterofermentatif laktobasil türlerinin de
mikroflorada bulunduğu saptandı.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Veterinary Surgery |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 1996 |
Published in Issue | Year 1996Volume: 43 Issue: 03 |