Taze etin tabii mikroflorası içinde aerobik sporlu Bacillus'lar
kaideten yer alırlar. Gerek taze etler, mikrop faaliyetini durdurucu
şartlar altında muhafaza edilmediği hallerde ve gerekse et mamülleri
tam bir sterilizasyon işlemi görmediği hallerde aerobik sporlu Bacillus'lann et veya mamülünün bozulmasına iştiraki kaçınılmaz bir
durum olmaktadır. Et ve mamüllerinin kokuşup bozulmasında rol
oynayan çeşitli mikroorganizmalar içinde Bacillus'ların önemli yer
işgal ettiği eskidenberi bilinmektedir (I, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ve i I).
Et ve Mamüllerinde aerobik sporlu Bacillus'ların üreme ve
faaliyetini ve dolayısıyla ekonomik kayıpları önlemek amacıyla çeşitli çareler arasında kimyasal prezervatifler de düşünülmüştür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1969 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1969 |