Kültür balıkçılığı organizasyonun da önem ya~ıyan bazı noktalara kısacadeğinilecek olursa, bunlardan ilki ve önem taşıyanı alabalıkların yemlerne problemidir. Bu konuda alabalıkların ve gittikçe
önem kazanmakta olan sazan balıklarının yemlenmesi sırasında uyulması gereken noktalar üzerinde durulacaktır.
Alabalıkların yemlenmesi ile ilgili olarak belirtilecek olan konular aynı zamanda sazan yetiştiriciliği için de geçerlidir.
Modern anlamda alabalık beslenmesinde üç önemli faz bulunmaktadır:
1- Ekstensiffaz: Bu doğal bir yemlerne şeklidir. Gölün içindp. bulunan
~addeler ve bir takım göl artıkları bu tür yemlemeyi oluşturmaktadır.
Gölün iç yapısını ve mevcut besin durumunu önceden saptamak olanağı olmadığından bu tip yemlemede insanın doğrudan bir katkısı
bulunmamaktadır.
Burgu, İ. (1979). BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26(03.04), 244-259. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009
AMA
Burgu İ. BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1979;26(03.04):244-259. doi:10.1501/Vetfak_0000001009
Chicago
Burgu, İbrahim. “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 26, no. 03.04 (January 1979): 244-59. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009.
EndNote
Burgu İ (January 1, 1979) BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 26 03.04 244–259.
IEEE
İ. Burgu, “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 26, no. 03.04, pp. 244–259, 1979, doi: 10.1501/Vetfak_0000001009.
ISNAD
Burgu, İbrahim. “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 26/03.04 (January 1979), 244-259. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001009.
JAMA
Burgu İ. BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1979;26:244–259.
MLA
Burgu, İbrahim. “BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 03.04, 1979, pp. 244-59, doi:10.1501/Vetfak_0000001009.
Vancouver
Burgu İ. BALIK HASTALIKLARI-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME KASETLERDE BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ III-KÜLTÜR BALIKÇILIĞINDA YEMLEME-BAZI AVRUPA ÜLKE. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1979;26(03.04):244-59.