Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER

Yıl 1991, , 0 - 0, 01.01.1991
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385

Öz

Araştırma 2]°C ve 35°C sıcaklıktaki iki kümeste yürütülmüş, cücelik geni taşıyan (dwWL) ve taşımayan (DWWL) iki
Beyaz Leghorn hattı ile Goutlu (FG) ve Gout'suz (FN) iki Fayoumi
hattı tavıık kullanılmıştır.
Araştırma hoyunca heden sıcaklıi?ı. hematokl'it dei?er. plazma
total protein ve plazma total kolesterol düzeyleri üzerine yüksek
çevre sıcaklıi?ının etkisi incelenmiştir.
İncelemeler sonunda FN. FG. DWWL ve dwWL genotiplerinin
yerleştirildii?i ortamın sıcaklıi?ı 2/oC den 35°C ye çıktıi?ında yukardaki genotıp sırasına göre beden sıcaklığında +0.3, +0.1, O,
+0.6 oC lik, hematokrit değer için % olarak +0.4, -0.2, -0.4, -
2.8 lik, plasma total protein düzeyinde -0.4, -0.8, +0.4, -0.1
mg/IOOmllik ve plazma total kolesterolü düzeyinde -9.5, -16.4,
+37.8 ve-I2.8 mg/IOOml lik değişmeler gözlenmiştir.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yıl 1991, , 0 - 0, 01.01.1991
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Öznur Poyraz

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991

Kaynak Göster

APA Poyraz, Ö. (1991). YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 38(01.02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385
AMA Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1991;38(01.02). doi:10.1501/Vetfak_0000001385
Chicago Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38, sy. 01.02 (Ocak 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385.
EndNote Poyraz Ö (01 Ocak 1991) YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 01.02
IEEE Ö. Poyraz, “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 38, sy. 01.02, 1991, doi: 10.1501/Vetfak_0000001385.
ISNAD Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38/01.02 (Ocak 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001385.
JAMA Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38. doi:10.1501/Vetfak_0000001385.
MLA Poyraz, Öznur. “YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 38, sy. 01.02, 1991, doi:10.1501/Vetfak_0000001385.
Vancouver Poyraz Ö. YÜKSEK ÇEVRE SICAKLlĞININ YUMURTACI TAVUKLAR ÜZERİNE ETKİsİ.II. BAZI FiZYOLOJİK ÖZELLİKLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38(01.02).