Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri

Yıl 1993, , 0 - 0, 01.01.1993
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543

Öz

BiL makalede, )lcm ve )'em hammaddelerinde bulunan genellikle
organik )iapıdakiçeşitli olumsıe.luk faktörleri ve bunların hayvanlara yönelik
etkileri incelendi. Yem veyem hammaddelerinde bulunan çeşitli olumsuzluk faktörleri bunların doğalolarak yapılarında bulunabilecekleri gibi, hazırlanmaları
veya işlenmeleri sırasında olu,ıabilirler vrya çevre kirliliğinin bir sonucu da olabilirler. Buna göre, yem ue yem hammaddelerinde karşılaşılan ve hayvanların
gelişmesi veya yemlerin değerlendirilmesini bozabilen olumsuzluk faktörleri
başlıca siyanogenetik gliko::.idler, fenolik bileşikler, nitrat ve nitritter, alkaloidler, vitaminierin kullanımı veya etkinliğini ve proteinlerin sindirimini bozabilen maddeler, pestisidler ve endüstriyel maddeler gibi fcvre kirletici/eri, yem ve .yem
hammaddelerinin hazırlanması ve üretimi tekniklerinden ileri gelen sakmUllar,
yemlere kati/an ha<.ı maddela ve mikatoksinler şeklinde .wıı[landırılabil irler.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yıl 1993, , 0 - 0, 01.01.1993
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sezai Kaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993

Kaynak Göster

APA Kaya, S. (1993). Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 40(04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543
AMA Kaya S. Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1993;40(04). doi:10.1501/Vetfak_0000001543
Chicago Kaya, Sezai. “Yem Ve Yem Hammaddelerinde Bulunan Olumsuzluk faktörleri Ve Hayvanlara yönelik Etkileri: 1: Organik Nitelikli Olumsuzluk faktörleri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40, sy. 04 (Ocak 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543.
EndNote Kaya S (01 Ocak 1993) Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40 04
IEEE S. Kaya, “Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 40, sy. 04, 1993, doi: 10.1501/Vetfak_0000001543.
ISNAD Kaya, Sezai. “Yem Ve Yem Hammaddelerinde Bulunan Olumsuzluk faktörleri Ve Hayvanlara yönelik Etkileri: 1: Organik Nitelikli Olumsuzluk faktörleri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 40/04 (Ocak 1993). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001543.
JAMA Kaya S. Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40. doi:10.1501/Vetfak_0000001543.
MLA Kaya, Sezai. “Yem Ve Yem Hammaddelerinde Bulunan Olumsuzluk faktörleri Ve Hayvanlara yönelik Etkileri: 1: Organik Nitelikli Olumsuzluk faktörleri”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 40, sy. 04, 1993, doi:10.1501/Vetfak_0000001543.
Vancouver Kaya S. Yem ve yem hammaddelerinde bulunan olumsuzluk faktörleri ve hayvanlara yönelik etkileri: 1: organik nitelikli olumsuzluk faktörleri. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1993;40(04).