Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000797

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA'NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ

Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000797

Öz

Bu çalışmada, çiğ süııen ve 7rCde 2 dakika pastörize edilen süııen yapılan beyaz peynirierin yapımı ve olgunlaşması sırasında Yersinia enterocolitica
0:9'un canlı kalabilme yeteneği incelenmiştir. Bu amaçla, çiğ ve pastörize süte 103
ve 105 kob/ml. seviyesinde Y. enterocolilica inokule edilmiştir. Bütün peynir örnekleri +4 OC 'de 30 gün olgunlaştırılmıştır. Numuneler süııen, pıhtıdan ve olgunlaşmanın 1., 3., 6., 7. ve 10. günlerinde peynirden alınmış ve Y. enterocolilica sayısı
yönünden analiz edilmişlerdir.
Pastörize süıten peynir yapımı sırasında, hem 103hem de 105kob/ml. seviyelerinde inokülasyondan sonra, pıhtıda Y. enterocolilica sayısı yaklaşık log 1 düzeyinde azalmıştır. Y. enterocolitica, olgunlaşmanın 3. gününden sonra, pH seviyesine
(pH:4.65-4.67) bağlı olarak peynirde tespil edilememiştir.
Çiğ süıten peynir yapımı sırasında, 103 kob/ml. seviyesinde inokülasyondan
sonra, pıhııda Y. enterocolitica sayısı yaklaşık log 1 düzeyinde artmıştır. Fakat 105
kob/ml seviyesinde inoküle edilen diğer pıhııda Y. entreocolitica sayısı değişmemiştir. Olgunlaşmanın ilk LO gününde Y. enterocolitica, pH'ya (pH:4.74-4.71) ve diğer
antagonistik mikroorganizmalara bağlı olarak çok az bir düşüş göstermiş ve olgunlaşmanın 10. gününden sonra peynirde tespil edilememiştir.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sadi Akgün

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995

Kaynak Göster

APA Akgün, S. (1995). BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000797
AMA Akgün S. BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1995;42(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000797
Chicago Akgün, Sadi. “BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, sy. 01 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000797.
EndNote Akgün S (01 Ocak 1995) BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 01
IEEE S. Akgün, “BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 42, sy. 01, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000797.
ISNAD Akgün, Sadi. “BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/01 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000797.
JAMA Akgün S. BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000797.
MLA Akgün, Sadi. “BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sy. 01, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000797.
Vancouver Akgün S. BEYAZ PEYNİRİN YAPIMI VE OLGUNLAŞMASI SIRASINDA YERSINIA ENTEROCOLITICA’NIN CANLI KALABİLME YETENEĞİNİN İNCELENMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(01).