Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000773

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ

Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000773

Öz

Bu çalışmada, yemlerde ve pamuk. tohumu hlspelerinde doğalolarak
bulunan gossipol düzeyleri tespit edilmiştir. Orneklerdeki serbest ve toplam gossipol miktarları Türkiye' deki resmi yöntemle ölçülmüştür. Bireysel analiz
sonuçlarına göre. serbest gossipol miktarının en düşük ve en yüksek düzeyleri
ppm olarak şu şekilde bulunmuştur: pamuk tohumu küspesi 290-2090. etlik civciv yemleri 20-50. etlik piliç yemleri 10-90, damızlık tavuk yemleri 20-70. piliç
geliştirme yemleri 20-60 ve yumurta tavuğu yem/eri 40-60; aynı örneklerde toplam gossipol miktarı ise sırasıyla 1010-4600 ppm. 250-560 ppm. 200-980 ppm.
230-620 ppm. 210-550 ppm ve 540-560 ppm. Ayrıca. bulunan bireysel sonuçlar
yem ve yem hammaddelerinde Türkiye için kabul edilen gossipol düzeyleri ile
karşılaşrırı:dığında. yumuta tavuğu yemlerinin tamamındaki gossipol düzeyinin
20 ppm' den yüksek olduğu, etlik civeiv yemlerinin %25'indeki. etlik piliç yemlerinin %68'indeki. damızlık tavuk yemlerinin %22.2'sindeki ve piliç geliştirme
yemlerinin %50'sindeki gossipol düzeylerinin 50 ppm' den ve pamuk tohumu
küspelerinin %8'indeki gossipol düzeyinin 1200 ppm' den yüksek olduğu tespit
edilmiştir.
Yemlerde ve pamuk tohumu küspelerindeki gossipol düzeylerinin, özellikle
kanatlılarda olmak üzere, hayvanlarda normal gelişmede gerilemeye. yem
tüketiminde ve canlı ağırlık kazancında azalmaya yol açabileceği sonucuna
varılmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sezai Kaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995

Kaynak Göster

APA Kaya, S. (1995). YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000773
AMA Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1995;42(03). doi:10.1501/Vetfak_0000000773
Chicago Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, sy. 03 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000773.
EndNote Kaya S (01 Ocak 1995) YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 03
IEEE S. Kaya, “YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 42, sy. 03, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000773.
ISNAD Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/03 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000773.
JAMA Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000773.
MLA Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sy. 03, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000773.
Vancouver Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERİNDE BULUNAN BAZI DOĞAL OLUMSUZLUK FAKTÖRLERİ: 2. GOSSİPOL DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(03).