Bu çalışmada, ulusal ölçekte tavukçuluk yapan entegre bir firma tarafindan fena bir kokusu olduğu gerekçesi ile getirilen tavuk örneklerinde
bulaşma nedeninin ortaya çıkartılması mnaçlanmıştır. Bunun için, Anabilim
Dalımıza getirilen 4 adet ambalajlı bütün, 20 adet ambalajsız bütün ve 4 adet
de parça tavuk örneği çalışmada kullanıldı. Örnekler önce su buharı yardımıyla
distilasyon işlemine tabi tutuldu ve buradan elde edilen distilatlara (asidik ve
bazik olarak kas ve deri kısımlarından ayrı ayrı alındıktan sonra) Fujiwara testi
uygulandı. Ayrı örnek ekstraktları üzerinde gerçekleştirilen testler sonucunda
ambalajlı bütün tavuk örneklerinin deri ve kas kitlelerinin hepsinde ve ambalajsız bütün ve parça tavukların deri kısımlarında ise pozitif reaksiyonlar saptandı. Ayrımsal tanıya yönelik olarak farklı endüstriyel çözeltilerle yapılan aynı
çeşitten testler sonucunda tavuk örneklerinde fena kokuya yol açan bulaşmanın
tiner adlı endüstriyel çözücüden kaynaklandığı belirlenmiştir.
Şanlı, Y. (1996). TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 43(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729
AMA
Şanlı Y. TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1996;43(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000729
Chicago
Şanlı, Yusuf. “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43, no. 01 (January 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729.
EndNote
Şanlı Y (January 1, 1996) TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43 01
IEEE
Y. Şanlı, “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 43, no. 01, 1996, doi: 10.1501/Vetfak_0000000729.
ISNAD
Şanlı, Yusuf. “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43/01 (January 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729.
JAMA
Şanlı Y. TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43. doi:10.1501/Vetfak_0000000729.
MLA
Şanlı, Yusuf. “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 43, no. 01, 1996, doi:10.1501/Vetfak_0000000729.
Vancouver
Şanlı Y. TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43(01).