Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI

Yıl 1996, , - , 01.01.1996
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729

Öz

Bu çalışmada, ulusal ölçekte tavukçuluk yapan entegre bir firma tarafindan fena bir kokusu olduğu gerekçesi ile getirilen tavuk örneklerinde
bulaşma nedeninin ortaya çıkartılması mnaçlanmıştır. Bunun için, Anabilim
Dalımıza getirilen 4 adet ambalajlı bütün, 20 adet ambalajsız bütün ve 4 adet
de parça tavuk örneği çalışmada kullanıldı. Örnekler önce su buharı yardımıyla
distilasyon işlemine tabi tutuldu ve buradan elde edilen distilatlara (asidik ve
bazik olarak kas ve deri kısımlarından ayrı ayrı alındıktan sonra) Fujiwara testi
uygulandı. Ayrı örnek ekstraktları üzerinde gerçekleştirilen testler sonucunda
ambalajlı bütün tavuk örneklerinin deri ve kas kitlelerinin hepsinde ve ambalajsız bütün ve parça tavukların deri kısımlarında ise pozitif reaksiyonlar saptandı. Ayrımsal tanıya yönelik olarak farklı endüstriyel çözeltilerle yapılan aynı
çeşitten testler sonucunda tavuk örneklerinde fena kokuya yol açan bulaşmanın
tiner adlı endüstriyel çözücüden kaynaklandığı belirlenmiştir.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yıl 1996, , - , 01.01.1996
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yusuf Şanlı

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996

Kaynak Göster

APA Şanlı, Y. (1996). TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 43(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729
AMA Şanlı Y. TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1996;43(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000729
Chicago Şanlı, Yusuf. “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43, sy. 01 (Ocak 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729.
EndNote Şanlı Y (01 Ocak 1996) TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43 01
IEEE Y. Şanlı, “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 43, sy. 01, 1996, doi: 10.1501/Vetfak_0000000729.
ISNAD Şanlı, Yusuf. “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43/01 (Ocak 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000729.
JAMA Şanlı Y. TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43. doi:10.1501/Vetfak_0000000729.
MLA Şanlı, Yusuf. “TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 43, sy. 01, 1996, doi:10.1501/Vetfak_0000000729.
Vancouver Şanlı Y. TÜKETİME SUNULAN BAZI TAVUK ETLERİNDE UÇUCU ZEHİRLERLE BULAŞMA OLGULARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43(01).