Bu çalışma, kürlenmiş bir et ürünü olan pastırmadan izole
edilen laktobasillerin bazı biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerini saptamak
amacıyla yapıldı. Bu kapsamda pastırma mikroflorasından izole edilen toplam
94 laktobasil suşundan, 66 'sının (% 70.2) homofermentatij, 28 'inin (% 29.7)
ise heterofermentatif özellikte olduğu saptandı. Izole edilen laktobasille'rden;
40 'ı (% 42.5) L. sake, 9 'u (% 9.5) L. carnis, 8 'i (% 8.5) L. curvatus, 8 'i (8.5)
L. divergens, 7 'si (% 7.4) L. Alimentarius, 6 'sı (% 6.3) L. casei spp.
rhamnosus, 6 'sı (% 6.3) L. conjUsus, 5 'i (% 5.3) L. plantarum ve 5 'i de L.
viridescens olarak identifiye edildi.
Sonuç olarak incelenen pastırmalarda, homofermentatif laktobasillerin
dominant mikroflorayı oluşturduğu ve bunlar içerisinde L. sake 'nin en yüksek
düzeyde temsil edildiği, diğer taraftan heterofermentatif laktobasil türlerinin de
mikroflorada bulunduğu saptandı.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1996 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 |