Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1997, , 0 - 0, 01.01.1997
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 1997, , 0 - 0, 01.01.1997
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659

Öz

Bu çalışma, Van ve yöresinde üretilen ve piyasada ambalajsız
olarak satışa sunulan çökeleklerin kalitesini belirlemek amacıyla yapıldı.
. Çalışmada materyalolarak toplam 25 adet çökelek numunesi kullanıldı. Numuneler mikrobiyolojik (aeroh mezofıl genel canlı, kahform, maya ve kül), kimyasal- fiziksel (rutubet, kurumadde, yağ, yağsız
kurumadde, protein, kül, su aktivitesi, asidite, pH) ve duyusal yönlerden
incelendi.
Çökelek numunelerinin mikrobiyolojik analizleri sonucunda ortalama
aerob mezofil genel canlı sayısı 9.8xı06 kob/g, koliform grubu mikroorganizma
sayısı

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sema Ağaoğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997

Kaynak Göster

APA Ağaoğlu, S. (1997). VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 44(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659
AMA Ağaoğlu S. VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1997;44(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000659
Chicago Ağaoğlu, Sema. “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 44, sy. 01 (Ocak 1997). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659.
EndNote Ağaoğlu S (01 Ocak 1997) VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 44 01
IEEE S. Ağaoğlu, “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 44, sy. 01, 1997, doi: 10.1501/Vetfak_0000000659.
ISNAD Ağaoğlu, Sema. “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 44/01 (Ocak 1997). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000659.
JAMA Ağaoğlu S. VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1997;44. doi:10.1501/Vetfak_0000000659.
MLA Ağaoğlu, Sema. “VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 44, sy. 01, 1997, doi:10.1501/Vetfak_0000000659.
Vancouver Ağaoğlu S. VAN VE YÖRESİNDE ÜRETİLEN ÇÖKELEKLERİN MİKROBİYOLOJİK, KİMYASAL, FİZİKSEL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1997;44(01).