Editöre Mektup
PDF BibTex RIS Kaynak Göster

The effeet of the enzyme and probiotic supplementation to the maize and soybean meal based quail die ts on fattening performanee and some blood parameters

Yıl 2003, Cilt: 50 Sayı: 3, 233 - 238, 01.09.2003
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000002256

Öz

The aim of this study was to determine the effects of different levels of enzyme and probiotic supplementationthe maize and soybean meal based di et on the live weight gain, feed intake, feed efficiency,carcass yield, and some serum biochemical parameters of Japanese quai1. In this experiment, a total of 225 one-week-oldJapanese quail chicks (Coturnix coturnixjaponica) were used. They were allocated into one control group and four treatment groups each containing 45 quail chicks. Controlgroup was fed with unsupplementedtreatment group s i, 2, 3 and 4, respectively.enzyme and probiotic supplementationcass yield of quail were not statistically significant between the groups (p>0.05). Enzyme and probiotic supplementationreduced the serum glucose and cholesterol levels of the treatment groups (p

Kaynakça

  • 1. AOAC (1984): Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists. 14th ed, The William Byrd Press Inc, Richmond, Virginia.
  • 2. Brenes A, Smith M, Guenter W, Marquardt RR (1993): Effect of enzyme supplementation on performance and digestive tract size of broiler chickens fed wheat-and barleybased diets. Poultry Sci, 72, 1731-1739.
  • 3. Carpenter KJ, Clegg KM (1956): The metabolizable energy of poultry feedingstuffs in relation to their chemical composition. J Sci Fd Agric, 7, 45-51.
  • 5. Eder K, Roth-Maier DA, Kirchgessner M (1996): The eifeet of enzyme supplements and high amounts of white lupins on eoneentrations of lipids in serum and meat in fattening ehiekens. Arch Tierernahr, 49, 221-228.
  • 6. Erdoğan Z (1999): Brayler rasyonlarında antibiyotik ve probiyotik kullanılması. Lalahan Hay Araşt Enst Derg, 39, 57-69.

Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi

Yıl 2003, Cilt: 50 Sayı: 3, 233 - 238, 01.09.2003
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000002256

Öz

Bu araştırma,mısır ve soya küspesinedayalı rasyona değişik oranlardaenzim ve probiyotikkatılmasınınJapon bıldırcmlarında canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı, karkas randımanı ile serum biyokimyasalparametreleriüzerine etkilerinin belirlenmesijaponica)kuııanılmıştır., temel yemle beslenmiş, deneme grupları 1,2,3tılmıştır. Araştırma 5 hafta devam etmiştir. Araştırma sonunda mısır ve soya küspesine dayalı rasyona enzim ve probiyotik katkısıbıldırcınlardafark oluşturmamıştırtrigliserid ve albumin seviyelerinibıldırcınlardabesi performansı üzerine bir etki oluşturmamış

Kaynakça

  • 1. AOAC (1984): Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists. 14th ed, The William Byrd Press Inc, Richmond, Virginia.
  • 2. Brenes A, Smith M, Guenter W, Marquardt RR (1993): Effect of enzyme supplementation on performance and digestive tract size of broiler chickens fed wheat-and barleybased diets. Poultry Sci, 72, 1731-1739.
  • 3. Carpenter KJ, Clegg KM (1956): The metabolizable energy of poultry feedingstuffs in relation to their chemical composition. J Sci Fd Agric, 7, 45-51.
  • 5. Eder K, Roth-Maier DA, Kirchgessner M (1996): The eifeet of enzyme supplements and high amounts of white lupins on eoneentrations of lipids in serum and meat in fattening ehiekens. Arch Tierernahr, 49, 221-228.
  • 6. Erdoğan Z (1999): Brayler rasyonlarında antibiyotik ve probiyotik kullanılması. Lalahan Hay Araşt Enst Derg, 39, 57-69.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Zeynep ERDOĞAN
Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, Hatay


Şule KAYA
Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, Hatay


Suat ERDOĞAN
Mustafa Kemal Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, Hatay

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2003
Yayınlandığı Sayı Yıl 2003Cilt: 50 Sayı: 3

Kaynak Göster

Bibtex @editöre mektup { auvfd600178, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {2003}, volume = {50}, number = {3}, pages = {233 - 238}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000002256}, title = {Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi}, key = {cite}, author = {Erdoğan, Zeynep and Kaya, Şule and Erdoğan, Suat} }
APA Erdoğan, Z. , Kaya, Ş. & Erdoğan, S. (2003). Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 50 (3) , 233-238 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000002256
MLA Erdoğan, Z. , Kaya, Ş. , Erdoğan, S. "Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 50 (2003 ): 233-238 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/47526/600178>
Chicago Erdoğan, Z. , Kaya, Ş. , Erdoğan, S. "Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 50 (2003 ): 233-238
RIS TY - JOUR T1 - Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi AU - ZeynepErdoğan, ŞuleKaya, SuatErdoğan Y1 - 2003 PY - 2003 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000002256 DO - 10.1501/Vetfak_0000002256 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 233 EP - 238 VL - 50 IS - 3 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000002256 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000002256 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi %A Zeynep Erdoğan , Şule Kaya , Suat Erdoğan %T Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi %D 2003 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 50 %N 3 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000002256 %U 10.1501/Vetfak_0000002256
ISNAD Erdoğan, Zeynep , Kaya, Şule , Erdoğan, Suat . "Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 50 / 3 (Eylül 2003): 233-238 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000002256
AMA Erdoğan Z. , Kaya Ş. , Erdoğan S. Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi. Ankara Univ Vet Fak Derg. 2003; 50(3): 233-238.
Vancouver Erdoğan Z. , Kaya Ş. , Erdoğan S. Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2003; 50(3): 233-238.
IEEE Z. Erdoğan , Ş. Kaya ve S. Erdoğan , "Mısır ve soya küspesine dayalı bıldırcın rasyonlarına enzim ve probiyotik katılmasının besi performansı ve bazı kan değerleri üzerine etkisi", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 50, sayı. 3, ss. 233-238, Eyl. 2003, doi:10.1501/Vetfak_0000002256