Balık "ununun yem olarak evcil hayvanlann özellikle domuz ve kar natlılarm beslenme fizyolojisi ve ekonomisinde önemli bir rol oynadığı ötedenberi bilinen bir gerçektir.
Yurdumuzun türlü deniz ürünleri arasmda balık unu istihsaline elverişli ballıkların da yem sektörümüzün önemli bir ham madde kay nağı sayılabileceğini kabul edebiliriz. Ancak bu gibi balıklarm tür ve miktarları üzerindeki araştırfnalann yeter bir seviyeye ulaşamamış bu lunduğu görülmektedir. Balık unu yapılmasma elverişli balıklar üze rinde gereği gibi durulmamasının başlıca sebebi, yurdumuzda balık ununa hayvan beslemede lâyık olduğu yerin verilmemesinde aramak gerekir. Et ve Balık Kurumunun kuruluşuna yâni 1953 yılma kadar bu yemin hayvancılık sektörümüzde hemen hemen kullanılmadığını görü yoruz.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1960 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1960Cilt: 7 Sayı: 01.02 |