Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1960, Cilt: 7 Sayı: 01.02, 9 - 32, 01.01.1960
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001844

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME

Yıl 1960, Cilt: 7 Sayı: 01.02, 9 - 32, 01.01.1960
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001844

Öz

Balık "ununun yem olarak evcil hayvanlann özellikle domuz ve kar natlılarm beslenme fizyolojisi ve ekonomisinde önemli bir rol oynadığı ötedenberi bilinen bir gerçektir.
Yurdumuzun türlü deniz ürünleri arasmda balık unu istihsaline elverişli ballıkların da yem sektörümüzün önemli bir ham madde kay­ nağı sayılabileceğini kabul edebiliriz. Ancak bu gibi balıklarm tür ve miktarları üzerindeki araştırfnalann yeter bir seviyeye ulaşamamış bu­ lunduğu görülmektedir. Balık unu yapılmasma elverişli balıklar üze­ rinde gereği gibi durulmamasının başlıca sebebi, yurdumuzda balık ununa hayvan beslemede lâyık olduğu yerin verilmemesinde aramak gerekir. Et ve Balık Kurumunun kuruluşuna yâni 1953 yılma kadar bu yemin hayvancılık sektörümüzde hemen hemen kullanılmadığını görü­ yoruz.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sabri Dilmen

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1960
Yayımlandığı Sayı Yıl 1960Cilt: 7 Sayı: 01.02

Kaynak Göster

APA Dilmen, S. (1960). YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 7(01.02), 9-32. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001844
AMA Dilmen S. YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1960;7(01.02):9-32. doi:10.1501/Vetfak_0000001844
Chicago Dilmen, Sabri. “YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7, sy. 01.02 (Ocak 1960): 9-32. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001844.
EndNote Dilmen S (01 Ocak 1960) YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7 01.02 9–32.
IEEE S. Dilmen, “YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 7, sy. 01.02, ss. 9–32, 1960, doi: 10.1501/Vetfak_0000001844.
ISNAD Dilmen, Sabri. “YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 7/01.02 (Ocak 1960), 9-32. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001844.
JAMA Dilmen S. YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1960;7:9–32.
MLA Dilmen, Sabri. “YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 01.02, 1960, ss. 9-32, doi:10.1501/Vetfak_0000001844.
Vancouver Dilmen S. YERLİ BALIK UNLARIMIZIN NİTELİKLERİ ÜZERİNDE BİR İNCELEME. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1960;7(01.02):9-32.