Çalışmanın Gayesi : Bu çalışma; asiditesinin tayini için laboratu- rara gönderilen tereyağı nümunelerinin analiz müddetleri «Birkaç saat» :aıfmda kalitelerini düşürecek şekilde asiditelerinin «1 derece» arttığı lususundaki hukukî bir iddiayı tahkik ihtiyacından doğmuştur.
Tereyağın Asiditesi Hakkında : İkinci Dünya Harbinden evvel
Amerika Birleşik Devletlerinde istihsal edilen sütün takriben % 4O’ı ereyağcılıkta kullamimıştır (4).
Bu nisbet 1943 yılında % 3Te düşmüş olmakla beraber yine de İmerika Birleşik Devletlerinde, diğer süt mamûlleri için sarf edilen süt lisbetlerinin teker teker her birinden yüksektir (4).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1961 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1961Cilt: 8 Sayı: 03 |