Halkımızın alışkanlıklarından bi~i de hiç şüphe yok ki sığır etini manda
etine tercih etmesidir.
Bazı zayıf karekterli satıcılar maddi menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak, velinimetleri olan müşterilerini türlü şekillerde aldatmaktadırlar. Bunlar arasında en fazla raslanılanı manda etini sığır eti, manda yavrusu etini de koyun
eti diye satmaları yahut bunlardan imal ettikleri sucuk ve pastırma gibi et müstahzarlarını sığır hatta koyun etinden imal edilmiş gibi göstermeleridir.
Sığır ve manda etleri gövde veya çok büyük parçalar halinde iken göstermiş oldukları evsafları ile anatomik olarak birbirlerinden ayırt edilebilmektedirler. Fakat kıyma yapılmış yahut sucuk ve pastırma gibi her hangibir müstahzar haline getirilmiş etlerin sığır ve yahut manda eti olduğu anatomik olarak
tefrik edilememektedir. Halbuki birçok vesile ile bu iki eti ayırmak bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz, bu hususta presipitasyon metodunun
yardımcı olabileceğini düşünerek ve yukarıda arzettiğimiz sebep ve zaruretler
dolayısiyle de bu konuda "Sığır ve Manda Etlerinin Presipitasyon Metodu İle
Ayırt Edilmesi Üzerinde Araştırmalar" adlı bu çalışmayı yapmak lüzuınunu
hissettik
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1963 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1963Cilt: 10 Sayı: 01 |