Lüks bir gıda maddesi sayılan yaş pastaları yiyenlerde mide ve
barsak hozukluklarıyla seyreden zehirlenmelerin meydana geldiğini
zaman zaman duyarız veya aynı durumlarla karşılaşırız. Bu tip
pastaların imalinde unlu maddeler yanında yumurta, süt, krema ve
kaymak gibi hayvansal ürünlerin kullanılması bizi bu konu üzerine
eğilmeğe sevketmiştir. Bu maksatla, yaş pastaların bakteriyolojik
nitelikleri üzerinde bir durum tespiti çalışması yapmak ihtiyacını
duyduk.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1968 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1968Cilt: 15 Sayı: 03.04 |