Yalancı Veba (Newcastle), kanatlı hayvanların çok öldürücü sey~
reden viral bir hastalığıdır. Tavuk yeti~tiren yabancı ülkelerde ve yurmuzda zaman zam:l.fi büyük epidemilere sebep olmu~tur (8). Hastalığı
önlemek ve ekonomik zararlarını en dü~ük limidere indirmek için,
yumurtadan a~ı hazırlamı. yolları aranmı~tır. Bu gaye için, embryolu yumurtaların allantois-am'lion keselerinde üretilen Newcastle
virusları, canlı (9,21) veya muhtelif maddelerle, formalinle (20,29),
beta-Propiolactone'la (28,30), veya kristal violet'le (23,24) inaktive edilerek kullanılmı~tır. Hem canlı ve hem de inaktive edjlmi~ virusların
bağı~ıklık dfğerleri üzerinde çok çalı~ılmı~ olup, bunlardan inaktive
edilenlerin pratikte pck fazla tavsiyeye ~ayan olmadıkları ve iyi bir
immunite vermedikleri tesbit edilm;~tir( 15)'
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1969 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1969Cilt: 16 Sayı: 03 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd830202, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1969}, volume = {16}, number = {03}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001820}, title = {NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER}, key = {cite}, author = {Başkaya, Hasan} } |
APA | Başkaya, H. (1969). NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 16 (03) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001820 |
MLA | Başkaya, H. "NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1969 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59884/830202> |
Chicago | Başkaya, H. "NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1969 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER AU - HasanBaşkaya Y1 - 1969 PY - 1969 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001820 DO - 10.1501/Vetfak_0000001820 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 16 IS - 03 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001820 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER %A Hasan Başkaya %T NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER %D 1969 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 16 %N 03 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001820 %U 10.1501/Vetfak_0000001820 |
ISNAD | Başkaya, Hasan . "NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 / 03 (Ocak 1969): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820 |
AMA | Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1969; 16(03): 0-0. |
Vancouver | Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1969; 16(03): 0-0. |
IEEE | H. Başkaya , "NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 16, sayı. 03, ss. 0-0, Oca. 1969, doi:10.1501/Vetfak_0000001820 |