Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1970, Cilt: 17 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1970
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ

Yıl 1970, Cilt: 17 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1970
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728

Öz

Tavuğun hayvan ckonomisindcki önemli yeri dolayısiyle beslenmesinde çe~itli yönlerin incelenmesi de önemlidir. Renner (23),
"yağ absorpsiyonunun anatomik yerinin, absorpsiyon mekanizmasını incelemede önemi büyüktür" diyor. Tavuğun besininde yağın mevcudiyeti, besinden istifade kabiliyetini arttırmaktadır (29). Civcivlere yağ ilave edilmi~ ve edilmemi~ besin verilerek yedikleri yem mıktarı incelenmi~, yağ ilave edildiği takdirde iki misli fazla yem yedikleri
tesbit edilmi~tir (29). Hayvan yağlarının kanatlıların yemlerine ilavesi, civcivlerin yemden yararlanmasını artırıyor (26, 25, 33). İnsan
gıdası olarak yemeğe elveri~li olmayan hayvan yağları civcivlerin yemlerine ilave edildiğinde, yemden istifade daha iyi bir duruma gelmi~-
tir (29). Bunun tavuk beslenmesindeki ekonomik rolü küçümsenemez.
Ayrıca 'yeme yağ ilavesi, vücut ağırlığını ve protein depolanmasını
artırmaktadır (22). Tavuklar enerji ihtiyaçlarının büyük bir kısmını
yağdan temin edebilme kabiliyetine maliktirler

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

A. Noyan

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1970
Yayımlandığı Sayı Yıl 1970Cilt: 17 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Noyan, A. (1970). TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728
AMA Noyan A. TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1970;17(02). doi:10.1501/Vetfak_0000001728
Chicago Noyan, A. “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17, sy. 02 (Ocak 1970). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728.
EndNote Noyan A (01 Ocak 1970) TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17 02
IEEE A. Noyan, “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 17, sy. 02, 1970, doi: 10.1501/Vetfak_0000001728.
ISNAD Noyan, A. “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 17/02 (Ocak 1970). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001728.
JAMA Noyan A. TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1970;17. doi:10.1501/Vetfak_0000001728.
MLA Noyan, A. “TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 17, sy. 02, 1970, doi:10.1501/Vetfak_0000001728.
Vancouver Noyan A. TAVUKLARDA EN AKTİF YAĞ ABSORPSİYON BÖLGESİNİN İN VİVO TAYİNİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1970;17(02).