Tavuğun hayvan ckonomisindcki önemli yeri dolayısiyle beslenmesinde çe~itli yönlerin incelenmesi de önemlidir. Renner (23),
"yağ absorpsiyonunun anatomik yerinin, absorpsiyon mekanizmasını incelemede önemi büyüktür" diyor. Tavuğun besininde yağın mevcudiyeti, besinden istifade kabiliyetini arttırmaktadır (29). Civcivlere yağ ilave edilmi~ ve edilmemi~ besin verilerek yedikleri yem mıktarı incelenmi~, yağ ilave edildiği takdirde iki misli fazla yem yedikleri
tesbit edilmi~tir (29). Hayvan yağlarının kanatlıların yemlerine ilavesi, civcivlerin yemden yararlanmasını artırıyor (26, 25, 33). İnsan
gıdası olarak yemeğe elveri~li olmayan hayvan yağları civcivlerin yemlerine ilave edildiğinde, yemden istifade daha iyi bir duruma gelmi~-
tir (29). Bunun tavuk beslenmesindeki ekonomik rolü küçümsenemez.
Ayrıca 'yeme yağ ilavesi, vücut ağırlığını ve protein depolanmasını
artırmaktadır (22). Tavuklar enerji ihtiyaçlarının büyük bir kısmını
yağdan temin edebilme kabiliyetine maliktirler
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1970 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1970Cilt: 17 Sayı: 02 |