Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1971, Cilt: 18 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1971
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000456

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ

Yıl 1971, Cilt: 18 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1971
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000456

Öz

Rasyon proteininin komplement aktivitesi üzerindeki etkisini araştırmak amact
ile 15-25 günlük kobaylarda bir deneme yaptımıştır. Kontrol grubuna ayrılan kobaylar
% 16 protcinli bir rasyon la beslendikleri halde deneme grubuna % 23 proteinli bir rasyon
verilmiştir.
Kobaylardan denemeden önce alınan 'kan serumu ile iki aylık beslenme sonunda alınan kan serumu komplement aktivitesi bakımından karşılaştırılmıştır.
Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre iki aylık süre sonunda her iki grupta da genel
olarak komplement titresi yükselmiştir. Bundan başka proteince zengin rasyonla beslenen
kobaylarda komplement titrcsinin optimal proteinle beslenen kobaylara nazaran daha yüksek bulunduğu saptanmıştır.
Ancak denemede kullanılan hayvan adedi istatistik analizIerin yapılmasına yeterli olmadığından kesin bir sonuca varılamamıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hümeyra Özgen

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1971
Yayımlandığı Sayı Yıl 1971Cilt: 18 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Özgen, H. (1971). YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 18(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000456
AMA Özgen H. YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1971;18(02). doi:10.1501/Vetfak_0000000456
Chicago Özgen, Hümeyra. “YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 18, sy. 02 (Ocak 1971). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000456.
EndNote Özgen H (01 Ocak 1971) YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 18 02
IEEE H. Özgen, “YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 18, sy. 02, 1971, doi: 10.1501/Vetfak_0000000456.
ISNAD Özgen, Hümeyra. “YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 18/02 (Ocak 1971). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000456.
JAMA Özgen H. YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1971;18. doi:10.1501/Vetfak_0000000456.
MLA Özgen, Hümeyra. “YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 18, sy. 02, 1971, doi:10.1501/Vetfak_0000000456.
Vancouver Özgen H. YEMDEKİ PROTEİN MİKTARININ KOMPLEMENT TİTRESİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1971;18(02).