Abant alabalığı'nın (Salmo trutta abanticus) s ıcak yaz gününde, naylon torbalar içine, oksijen verilerek 17 saat süren transportu, zayiat vermeden ba şarıyla sonuçlanmış tır. Kültüre adaptasyon çal ışması yapılan Abant alas ı , 4 ay tabii, 12 sunni beslenme sonucu, 16 ay da ortalama 18,5 cm uzunluk 70 gr a ğırlık kazanmıştır. Ilk kültüre al ıştırılması
nedeniyle Abant alabal ığı'nı n, uygulama süresince geli şmesi birçok menfi faktöre ra ğmen
başarılı olmuştur. Yapılan çal ışmayla aynı zamanda kültür bal ı kçılığının halka tan ı tı lması
sağlanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1972 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1972Cilt: 19 Sayı: 01.02 |