Bu araştırma Lalahan Zootekni Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen Konya ve
Karacabey Merinosu kuzular üzerinde üç grup halinde ve 90 günliik süreyle yürütülmüştür .
Kullanılan konsantre yemlerden i nci gruba (kontrol gurubu) tavuk gübresi katılmamış, 2 nci gruba % 15 oranında ve 3 ncü gruba da % 30 oranında tavuk gübresi katılmıştır.
Rasyonlarda i nci grupta % 12,96 protein ve 64,37 TSBM, 2 nci grupta % 13,01 protein ve 62,29 TSBM ve 3 ncü grupta % 12,68 protein ve 60,12 TSBM bulunmaktadır.
Araştırma sonunda günlük ortalama canlı ağırlık artışı i nci, 2 nci ve 3 ncü gruba göre
sırasıyla 176, 143 ve 140 gram olarak saptanmıştır. Bir kg canlı ağırlık artışı için yine sırasıyla 9,363 kg (3,588 konsantre yem + 5,775 kg kuru yonca), 10,371 kg (3,959 konsantre
yem .J_ 6,412 kg kuru yonca) ve i1,802 kg (4,500 kg konsantre yem + 7,302 kuru yonca)
yem tüketilmiştir. Canlı ağırlık artışı yönünden aradaki fark varians analizi sonunda istatistiki yönden % 5 güven eşiğinde önemli bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1976 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1976Cilt: 23 Sayı: 03.04 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd835305, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1976}, volume = {23}, number = {03.04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001245}, title = {KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ}, key = {cite}, author = {Akkılıç, Mahmut} } |
APA | Akkılıç, M. (1976). KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 23 (03.04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001245 |
MLA | Akkılıç, M. "KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 (1976 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59908/835305> |
Chicago | Akkılıç, M. "KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 (1976 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ AU - MahmutAkkılıç Y1 - 1976 PY - 1976 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001245 DO - 10.1501/Vetfak_0000001245 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 23 IS - 03.04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001245 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ %A Mahmut Akkılıç %T KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ %D 1976 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 23 %N 03.04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001245 %U 10.1501/Vetfak_0000001245 |
ISNAD | Akkılıç, Mahmut . "KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 / 03.04 (Ocak 1976): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001245 |
AMA | Akkılıç M. KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1976; 23(03.04): 0-0. |
Vancouver | Akkılıç M. KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1976; 23(03.04): 0-0. |
IEEE | M. Akkılıç , "KURUTULMUŞ TAVUK GÜBRESİNİN PROTEİN KAYNAĞI OLARAK KUZU RASYONLARINDA DEĞERLENDİRİLMESİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 23, sayı. 03.04, ss. 0-0, Oca. 1976, doi:10.1501/Vetfak_0000001245 |