Araştırma Makalesi
PDF EndNote BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1976, Cilt: 23 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1976
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001244

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ

Yıl 1976, Cilt: 23 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1976
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001244

Öz

Bu araştırma Lalahan Zoatekni -Araştırma Enstitüsünde 1.5-2 yaşlı doğu anadolu kırmızısı kastre edilmiş sığırlar üzerinde yürütülmüştür. Hayvanlar 1-2 ve 3 diye 3 gruba
ayrılmış ve her grupta sırasıyla 8-i ve ıl hayvan bulundurulmuştur. Birinci grup kontrol
grubu olarak kabul edilmiş ve bu hayvanlara yedirilen konsantre yeme kurutulmuş kafes
tavuğu gühresi (KKTC) katılmamıştır. İkinci gruba % 15 KKTC üçüncü gruba da % 30
oramnda KKTC'si katılmıştır. Hayvanlara günlük yem olarak % iS konsantre yem ve % 25 de buğday samanı ,"erilmiştir. Araştırma iı2 gün sürdürülmüş ve bayvanlar her 14 günde bir tartılarak canlı ağırlık artışları saptanmıştır. Araştırmanın bitiminde kesim randımanının saptanması için bayvanlar Et ve Balık Kurumu Ankara Kombinasında kestirilmiştir.
Bir hayvanın günlük ortalama yem tüketimi i nci, 2 nci ve :i ncü gruplarda sırasiyle
5.47,5.29 ve 6.03 kg'dır. Aynı sıraya göre besi süresince toplam canlı ağırlık artışı 86.75,
84.93 ve 8 i.60 kg ve günlük canlı ağırlık artışı da 774, 7:)8 ve 729 gramolup i kg canlı ağırlık
artışı için tüketilen yem miktarı ise 7.06,6.98 ,"e 8.27 kg'dır. Yine sırasıyla sıcak randıman
% 58.92, % 59.53 ve 59. ı5 ve soğuk randıman ise % 58.50, 'Yo 59. iO ve % 58.6 i dır. Günlük
ortalama canlı ağırlık artışları ilc sıcak ve soğuk randımanlara ait gruplar arasında istatistik
yönden bir fark bulunamamıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mahmut AKKILIÇ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1976
Yayınlandığı Sayı Yıl 1976Cilt: 23 Sayı: 03.04

Kaynak Göster

Bibtex @araştırma makalesi { auvfd835309, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1976}, volume = {23}, number = {03.04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001244}, title = {KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ}, key = {cite}, author = {Akkılıç, Mahmut} }
APA Akkılıç, M. (1976). KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 23 (03.04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001244
MLA Akkılıç, M. "KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 (1976 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59908/835309>
Chicago Akkılıç, M. "KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 (1976 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ AU - MahmutAkkılıç Y1 - 1976 PY - 1976 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001244 DO - 10.1501/Vetfak_0000001244 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 23 IS - 03.04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001244 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001244 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ %A Mahmut Akkılıç %T KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ %D 1976 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 23 %N 03.04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001244 %U 10.1501/Vetfak_0000001244
ISNAD Akkılıç, Mahmut . "KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 23 / 03.04 (Ocak 1976): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001244
AMA Akkılıç M. KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1976; 23(03.04): 0-0.
Vancouver Akkılıç M. KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1976; 23(03.04): 0-0.
IEEE M. Akkılıç , "KURUTULMUŞ KAFES TAVUĞU GÜBRESİNİN BESİ SIĞIRI RASYONLARINDA PROTEİN KAYNAĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 23, sayı. 03.04, ss. 0-0, Oca. 1976, doi:10.1501/Vetfak_0000001244