Süratle artan dün)'a nü:fiısuna karşılık, hayvansaloriJinli gıda
maddelerinin üretiminae kullanılan yem kaynakları giderek azalmaktadır.
Bıı nedenle, sığır eti üreticilerinin karşı karşıya bulundu en önemli sorun mümkün o/an dÜZe.J1dehem ucuz hemde kaliteli sığır eti üretimidir. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, Ülkemizde ve özellikle büyük kentlerde yaşayan tüketi-
(ilerde iyi kalitede ve az .J!a,~lı etı karşı olan talep arımıştır. Üretilen sığır
etinin kalitesi kısmen beside kullanılan )'emin kalitesine bağlıdır. Fakat,
ülkemizde sığır besisi yapılan işletmelerin çoğunda dengeli bir rasyon kullanılmadığından, etin kalitesi de arzu edilen düzeye ulaşmamaktadır. Gerek
Amerika ve gerekse AV1'IIpa ülkelerinde sığır karkaslanndan elde edilen etin
kaliteye göre sınıflandırılmasında kullamlan metodlar, Türk mutfağının taleplerini karşılayacak nitdikte de,~ildir. Bu ça!ışmf[(ıa, sılır karkaslarından elde
edilen etin, tüketicilerimizin taleplerini karşıla)'acak bir şekilde, kali/~)'e giire
sın~/landırılması yapılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1978 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1978Cilt: 25 Sayı: 01 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd835353, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1978}, volume = {25}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001193}, title = {SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI}, key = {cite}, author = {Arpacık, Rafet} } |
APA | Arpacık, R. (1978). SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 25 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001193 |
MLA | Arpacık, R. "SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 25 (1978 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59912/835353> |
Chicago | Arpacık, R. "SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 25 (1978 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI AU - RafetArpacık Y1 - 1978 PY - 1978 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001193 DO - 10.1501/Vetfak_0000001193 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 25 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001193 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001193 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI %A Rafet Arpacık %T SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI %D 1978 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 25 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001193 %U 10.1501/Vetfak_0000001193 |
ISNAD | Arpacık, Rafet . "SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 25 / 01 (Ocak 1978): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001193 |
AMA | Arpacık R. SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1978; 25(01): 0-0. |
Vancouver | Arpacık R. SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1978; 25(01): 0-0. |
IEEE | R. Arpacık , "SIĞIR KARKASLARINDAN ELDE EDİLEN ETİN KALİTEYE GÖRE SINIFLANDIRILMASI", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 25, sayı. 01, ss. 0-0, Oca. 1978, doi:10.1501/Vetfak_0000001193 |