Süratle artan dün)'a nü:fiısuna karşılık, hayvansaloriJinli gıda
maddelerinin üretiminae kullanılan yem kaynakları giderek azalmaktadır.
Bıı nedenle, sığır eti üreticilerinin karşı karşıya bulundu en önemli sorun mümkün o/an dÜZe.J1dehem ucuz hemde kaliteli sığır eti üretimidir. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, Ülkemizde ve özellikle büyük kentlerde yaşayan tüketi-
(ilerde iyi kalitede ve az .J!a,~lı etı karşı olan talep arımıştır. Üretilen sığır
etinin kalitesi kısmen beside kullanılan )'emin kalitesine bağlıdır. Fakat,
ülkemizde sığır besisi yapılan işletmelerin çoğunda dengeli bir rasyon kullanılmadığından, etin kalitesi de arzu edilen düzeye ulaşmamaktadır. Gerek
Amerika ve gerekse AV1'IIpa ülkelerinde sığır karkaslanndan elde edilen etin
kaliteye göre sınıflandırılmasında kullamlan metodlar, Türk mutfağının taleplerini karşılayacak nitdikte de,~ildir. Bu ça!ışmf[(ıa, sılır karkaslarından elde
edilen etin, tüketicilerimizin taleplerini karşıla)'acak bir şekilde, kali/~)'e giire
sın~/landırılması yapılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1978 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1978Cilt: 25 Sayı: 01 |