Araştırma Makalesi
PDF EndNote BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1980, Cilt: 27 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*

Yıl 1980, Cilt: 27 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846

Öz

Araştırma, salamura beyaz peynir olgunlaşmasında starter kullanılmasının etkisini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır.
Lalahan Zootekni Araçtırma Enstitüsü inekleTinden elde edilen sabah sütleri çilI olarak, pastö'rize edilerek (63 oc de 3° dakika) ve pastiirize sü/e s/arter
ilave edilerek (Streptococcus cremorü % 95-98, Streptococcus lactis % 2-5)
üç ayrı tip, örnek peynir yapımında kullanılmış ve bu işlemler dört mevsim tekrarlanmıştır.
Her peynir tipi o-go ncı günler araSlılda ı5 er gün arayla denemeye alınmıştır:
Başta serbest leucine olmak üzere, serbest phenylalanine, serbest mginine;
ikinci planda serbest isoleucine ve serbest methionine'nin olgunlaşma sürecine
bağlı olarak en fazıa çilsüt peynirleriyle, starterli peynirlerde açığa çıktıkları,
pastö'rize süt peynirlerinde ise bu serbest amino asit/erin sınırlı düzeyde kaldıkları saptanmıştır.
Olgunlaşma sürecinde serbest amin o, asit miktarlarında şekillenen değişiklikler dikkate alındığında, pastö"rize süt peynirlerinin yeterince olgıınlaşamadıkları ve bu' nedenle de pastörize sütle yapılan salamura beyaz peynirlerde starter
kullanma zorunluluğu ortaya çıkmaktadır

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Şerif KAYMAZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1980
Yayınlandığı Sayı Yıl 1980Cilt: 27 Sayı: 03.04

Kaynak Göster

Bibtex @araştırma makalesi { auvfd838060, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1980}, volume = {27}, number = {03.04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000846}, title = {İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*}, key = {cite}, author = {Kaymaz, Şerif} }
APA Kaymaz, Ş. (1980). İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.* . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 27 (03.04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000846
MLA Kaymaz, Ş. "İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 (1980 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59919/838060>
Chicago Kaymaz, Ş. "İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 (1980 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.* AU - ŞerifKaymaz Y1 - 1980 PY - 1980 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000846 DO - 10.1501/Vetfak_0000000846 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 27 IS - 03.04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000846 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.* %A Şerif Kaymaz %T İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.* %D 1980 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 27 %N 03.04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000846 %U 10.1501/Vetfak_0000000846
ISNAD Kaymaz, Şerif . "İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 / 03.04 (Ocak 1980): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000846
AMA Kaymaz Ş. İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980; 27(03.04): 0-0.
Vancouver Kaymaz Ş. İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1980; 27(03.04): 0-0.
IEEE Ş. Kaymaz , "İNEK SÜTÜ İLE YAPILAN STARTERLİ VE STARTERSİZ SALAMURA BEYAZ PEYNİRGLERİN OLUNLAŞMA SÜRELERİ SIRASINDA BAZI SERBEST AMİNO ASİTLERİN (ARGİNINE, İSOLEUCİNE, LEUCİNE, METHİONİNE, PHENYLALANİNE, TRYPTOPHAN) MİKTARLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR.*", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 27, sayı. 03.04, ss. 0-0, Oca. 1980, doi:10.1501/Vetfak_0000000846