Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR

Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1985

Öz

Femurun distal epifii:. ayrılmaları ve suprakondiler kırıklarının
sağaltımı amacıyla kliniğe getirilen ı5 kedi ve ıO köpek üzerinde çaprai:. Kirschner De ligatıir teli uygulayarak basınç osteosentezi yapılmıştır. Operasyondan
sonraki 8- ı2. haftalar içerisinde olguların klinik ı'e radyolojik kontrolları
yapılarak konan osteosentez materyali çıkarılmıştır. Operasyonun üzerinden
en ai:. bir yıl geçtikten sonraki geç dönemde, 8 olgunun daha, son durumlarını bildiren ek bilgiler edinilmiştir. Buna göre; üç olguda hafif topallık, iki olguda da ikisinin birden, distal ya da proksimale doğru yer değiştirdikleri
saptanmıştır. Ancak, dı>:.ekleminde sekımder bir arthropatia deformaııs olayı
ile karşılaşılmamıştır.
Yapılan kontrol De değerlendirmelere gö're, adı geçen Jöntemle sağaltılan olguların % BO'inde başarılı bir sonuca ulaşılmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Rauf Yücel

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 01

Kaynak Göster

APA Yücel, R. (1985). KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(01).
AMA Yücel R. KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1985;32(01).
Chicago Yücel, Rauf. “KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, sy. 01 (Ocak 1985).
EndNote Yücel R (01 Ocak 1985) KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 01
IEEE R. Yücel, “KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 32, sy. 01, 1985.
ISNAD Yücel, Rauf. “KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/01 (Ocak 1985).
JAMA Yücel R. KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32.
MLA Yücel, Rauf. “KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 01, 1985.
Vancouver Yücel R. KEDi VE KÖPEKLERDE FEMURUN DİSTAL EPiFiZ AYRILMALARı VE SCPRAKONDILER KIRIKLARININ ÇAPRAZ KIRSCHNER VE LİGATÜR TELI UYGULAYARAK BASINÇ OSTEOSENTEZi ILE SAĞALTlMI ÜZERiNDE BAZI KLİNİK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32(01).