Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER

Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963

Öz

Mikroorganizmalar için bir çok inhibitör, hayvansal ürünlerde
doğalolarak mevcuttur. lnhibitö"rler hücre, hücre duvarı vqa hücre membranıarı
üzerine etki ederek, enzim sistemlerine ve hücrenin genetik mekanizmasına zarar
vererek vtya önemli besin unsurlarını bağlayarak mikroorganizmaları etkiler.
Yumurta akındaki en önemli inhibitör lizo;:,imdir. Konalbumin gram
negatif bakterilerin başlıca inhibitö"rüdür. Sütteki inhibitiMerin bir kısmı
antibiyotikler, bakteriyel viruslar (bakteriofajlar) ve çeşitli doğal inhibitö'rlerdir.
Hayvansal dokularda mikroorganizmalar için çeşitli inhibitö"rler vardır. Lizozim, polipeptidler, poliamino asit/er ve antimikrobiyel serbest )'ağ asitleri
hayvansal ürünlerde bulunabilir.
İnhibitörlerin çoğu, yumurta akı, süt ve çeşitli hayvansal dokularda bulunmaktadır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Suzan Yalçın

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Yalçın, S. (1985). HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963
AMA Yalçın S. HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1985;32(02). doi:10.1501/Vetfak_0000000963
Chicago Yalçın, Suzan. “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, sy. 02 (Ocak 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963.
EndNote Yalçın S (01 Ocak 1985) HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 02
IEEE S. Yalçın, “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 32, sy. 02, 1985, doi: 10.1501/Vetfak_0000000963.
ISNAD Yalçın, Suzan. “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/02 (Ocak 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000963.
JAMA Yalçın S. HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32. doi:10.1501/Vetfak_0000000963.
MLA Yalçın, Suzan. “HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 02, 1985, doi:10.1501/Vetfak_0000000963.
Vancouver Yalçın S. HAYVANSAL ÜRÜNLERDEKi İNHİBİTÖRLER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32(02).